Εφημερίδα Κοινωνική

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Με έξι κλικ στο myCAR η ψηφιακή ακινησία

 Breaking News

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Με έξι κλικ στο myCAR η ψηφιακή ακινησία
11 Νοεμβρίου 2021

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022.

Το ύψος των τελών κυκλοφορίας 2022 θα γίνει γνωστό στους ιδιοκτήτες οχημάτων στο προσεχές διάστημα, πιθανότατα πριν την 15η Νοεμβρίου. Η διαδικασία φέτος θα γίνει μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ.

Οι ιδιοκτήτες οχήματος που θέλουν να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας πλέον δεν χρειάζεται να καταθέτουν τις πινακίδες τους. Η διαδικασία γίνεται ψηφιακά, μέσω του myCAR. Μέσω της πλατφόρμας οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να θέσουν επιβατικά και δίκυκλα ΙΧ σε ακινησία αποφεύγοντας τα τέλη κυκλοφορίας, να άρουν την ακινησία και να θέσουν το όχημα σε κίνηση, και να ανακτήσουν δηλώσεις που έχουν ήδη επεξεργαστεί και υποβάλλει.

Η ακινησία του οχήματος είναι ο μόνος νόμιμος και με μηδενικό κόστος τρόπος για να αποφύγει κάποιος την καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

Με έξι «κλικ» η ψηφιακή ακινησία

Σύμφωνα με τον οδηγό που έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ για τη ψηφιακή ακινησία (κατάθεση πινακίδων) και τα τέλη κυκλοφορίας, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι τα εξής:

  1. Συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή myCAR με τους κωδικούς Taxisnet.
  2. Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία.
  3. Καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό.
  4. Δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.
  5. Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.
  6. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση άρση της ακινησίας ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα κληθεί να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ