Εφημερίδα Κοινωνική

Στάση εργασίας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ -Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

 Breaking News

Στάση εργασίας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ -Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
24 Νοεμβρίου 2021

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι πράκτορες του ΟΠΑΠ έξω από το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους πελάτες από τα καταστήματά τους.

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ του Νομού Αττικής, Γιώργο Πουλημά θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα από τις 09:00 έως τις 15:00 τα πρακτορείο σήμερα κατέβασαν ρολά λόγω στάσης εργασίας κατά των νέων μέτρων.

Οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ζητούν:

-Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας για τα καταστήματα μας που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.

-Να επιτραπεί στα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ η παραμονή όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.

-Να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες-καταναλωτές.

-Να υιοθετηθούν επίσης μέτρα στήριξης που μπορούν να δώσουν άμεσα μια «ανάσα» στα καταστήματα μας και να προλάβουν την οικονομική καταστροφή του κλάδου μας, όπως συγκεκριμένα:

  • Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφής οποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσεις που έχουμε εισπράξει με τη μορφή των προκαταβολών.
  • Επιδότηση ενοικίου.
  • Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα και ρυθμίσεις).
  • Ένταξη του κλάδου μας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
  • Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων, λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετων μισθολογικών αναγκών που δημιουργούνται λόγω των επιβληθέντων μέτρων.

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ