Εφημερίδα Κοινωνική

Σχολεία: Όχι σε κλείσιμο λέει η κυβέρνηση

 Breaking News

Σχολεία: Όχι σε κλείσιμο λέει η κυβέρνηση
12 Νοεμβρίου 2021

«Τα σχολεία δε θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί», σχολίασε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφορικά με τη φημολογία των τελευταίων ημερών για lockdown στην εκπαίδευση λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Η κ. Μακρή, μιλώντας στο Mega, επισήμανε συγκεκριμένα ότι «οι φημολογίες δεν έχουν βάση. Άρα λοιπόν, τηρώντας τα πρωτόκολλα καταφέρνουμε να ελέγξουμε και να περιορίσουμε την πανδημία στον σχολικό πληθυσμό. Τα σχολεία δε θα κλείσουν, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, δεν το συνιστούν οι ειδικοί».

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν ωφελήσει και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, που διενεργούνται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με την κ. Μακρή να τονίζει παράλληλα ότι ενώ οι ηλικίες 4-18 αντιστοιχούσαν στο 32% των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα αντιστοιχούν στο 24%.

Στο ίδιο πνεύμα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέρριψε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία. Σε ανάρτησή της στα social media, η υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%».

Με το παραπάνω tweet η Νίκη Κεραμέως επιχείρησε να κλείσει τη συζήτηση για πιθανό κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω της τρομερής έκρηξης της πανδημίας στη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ