Εφημερίδα Κοινωνική

Πώς ήταν η Αρχαία Ολυμπία πριν 2.000 χρόνια

 Breaking News

Πώς ήταν η Αρχαία Ολυμπία πριν 2.000 χρόνια
21 Νοεμβρίου 2021

Θεατές από όλο τον κόσμο μπορούν να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία, όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

«Σήμερα, εδώ στην Ολυμπία, κάνουμε ένα πρώτο μεγάλο όχι απλά ελληνικό αλλά παγκόσμιο βήμα. Να δείξουμε πως ο αρχαίος πολιτισμός, οποιοσδήποτε πολιτισμός, μπορεί να συναντηθεί με την τεχνολογία για να δώσει τελικά στον επισκέπτη μια τελείως διαφορετική δυνατότητα να αντιληφθεί πραγματικά τι συνέβαινε σε αυτόν τον ιερό χώρο τόσους αιώνες πριν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας το έργο της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αρχαία-Ολυμπία-1

«Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος»

Το έργο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, με τίτλο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Microsoft, με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας.

 

Δίνει τη δυνατότητα στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω περιήγησης στην ψηφιακή μορφή του ιστορικού χώρου σε υπολογιστή, καθώς και μέσω της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών.

Το έργο αποκαθιστά ψηφιακά 27 μνημεία, μεταξύ αυτών το Στάδιο, τους ναούς του Δία και της Ήρας και το εργαστήριο του Φειδία, ενώ επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στους δρόμους του ιερού σε μια από τις πιο σημαντικές περιόδους της Ιστορίας.

Αρχαία-Ολυμπία-4

Αρχαία-Ολυμπία-5

Αρχαία-Ολυμπία-8

Αρχαία-Ολυμπία-2 (1)


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ