Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

 Breaking News

Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
30 Νοεμβρίου 2021

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Μια σειρά εναλλακτικών σεναρίων εξετάζονται, με στόχο την αύξηση των τεστ ώστε το χαλαρό εορταστικό κλίμα να μην οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Η κυβέρνηση αναμένει και τις εισηγήσεις των ειδικών, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία είναι τα βασικά σενάρια που είναι στο τραπέζι :

  • Χορήγηση self test στους πολίτες στις γιορτές των Χριστουγέννων για να γίνει το ρεβεγιόν με μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Αύξηση του αριθμού των τεστ που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Αυτή τη στιγμή απαιτούνται δύο τεστ την εβδομάδα (μοριακά η rapid), ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν τρία (ή και τέσσερα). Μένει να φανεί αν στην «εξίσωση» θα μπουν και self test.
  • Υποχρέωση για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 ωρών (αντί για 48 ωρών) για την είσοδο σε κλειστούς χώρους (π.χ. καταστήματα). Η υιοθέτηση ανάλογων προτάσεων θα εξαρτηθεί από την πίεση που θα δεχθεί το επόμενο διάστημα το σύστημα υγείας. Να σημειωθεί πως στην εστίαση και στη διασκέδαση είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται ούτε στους εξωτερικούς χώρους (στους κλειστούς χώρους απαγορεύεται ήδη)

Παράλληλα υπάρχει ένα ακόμα σενάριο, το οποίο θα επιστρατευθεί σε περίπτωση που επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα . Ειδικότερα θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους εμβολιασμένους για δωρεάν τεστ. Ωστόσο σε αυτή τη χρονική συγκυρία το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στους ανεμβολίαστους.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ