Εφημερίδα Κοινωνική

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Να παραχωρούμε δικαιώματα εκμετάλλευσης με συνέργεια και όχι με όρους αποικιοκρατίας»

 Breaking News

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Να παραχωρούμε δικαιώματα εκμετάλλευσης με συνέργεια και όχι με όρους αποικιοκρατίας»
22 Νοεμβρίου 2021

Να σταματήσει (όπως καταγγέλλει) τον κατήφορο της λάσπης και να συγκαλέσει άμεσα τα συλλογικά όργανα του συνδέσμου για ουσιαστικό διάλογο και δράση κάλεσε τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Διαχείρισης Απορριμμάτων της ΠΕΔΑ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

«Σας καλούμε έστω και τώρα, να αντιληφθείτε πως ο ΕΔΣΝΑ αποτελεί σύνδεσμο των Δήμων της Αττικής και χρηματοδοτείται με τα χρήματα των δημοτών τους. Σ’ αυτούς οφείλετε να λογοδοτείτε και μόνο μ’ αυτούς προβλέπεται να συνδιαλέγεστε για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την επόμενη μέρα της διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντέλλος.

Ο δήμαρχος μίλησε μάλιστα για το κάθε θέμα ξεχωριστά, καθώς όπως είπε όλα αυτά τα ζητήματα ανακύπτουν από πόρισμα στο οποίο έχει καταλήξει επιτροπή 11 αυτοδιοικητικών διαφορετικών πολιτικών καταβολών.

Γενικότερα, ως την κορυφή του παγόβουνου χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τα όσα συμβαίνουν με την περιβόητη πια σύμβαση του ΕΔΣΝΑ για τον αποτεφρωτή των υγειονομικών και νοσοκομειακών αποβλήτων.

Όπως είπε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος, για το συγκεκριμένο θέμα ο ΕΔΣΝΑ έχει αλλάξει άποψη 5 φορές, ενώ όπως επεσήμανε το μεγαλύτερο ζήτημα που ανακύπτει είναι αυτό της αδιαφάνειας. Ο κ. Κωνσταντέλλος, εξήγησε πως η εν λόγω σύμβαση δίνει σε ιδιώτη τη διαχείριση των συγκεκριμένων απορριμμάτων για 25 χρόνια έναντι του ποσού των 10 εκ. ευρώ. Ο ιδιώτης, από όλη αυτή τη δουλειά θα βγάλει περίπου 145 εκ. ευρώ ενώ το κέρδος του ΕΔΣΝΑ είναι μόλις 3 εκ. ευρώ καταλήγοντας πως αυτό «μόνο χρηστή διαχείριση δεν είναι».

Ο Δήμαρχος εξήγησε πως τα θέματα αυτά έχουν αναδειχθεί τουλάχιστον 4 φορές κα περιμένει την σύγκλιση των αρμοδίων οργάνων. Επίσης, όπως εξήγησε αναμένει από την περιφερειακή αρχή να εκπονήσει επιτέλους έναν σχεδιασμό για τα απορρίμματα.  Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αυτή τη στιγμή βαδίζουμε χωρίς σχέδιο. Πατάμε πάνω στο σχέδιο της Δούρου» τονίζοντας πως κάθε φορά που η περιφέρεια στριμώχνεται ρίχνει τις ευθύνες της στην προηγούμενη διοίκηση χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε νέο περιφερειακό σχεδιασμό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ