Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Ραγκούσης: Να επανέλθει το πρωινό δρομολόγιο της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένη-Μέγαρα

 Breaking News

Γ. Ραγκούσης: Να επανέλθει το πρωινό δρομολόγιο της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένη-Μέγαρα
17 Νοεμβρίου 2021

Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας απαντήσεις για την χωρίς καμία προειδοποίηση και κριτήριο κατάργηση του πρωινού δρομολογίου των 05:00 το πρωί των πλοίων της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης-Πέραμα Μεγάρων, σύμφωνα με την έγγραφη διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας απευθυνόμενο στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει πως πάρα πολλοί εργαζόμενοι σε καθημερινή βάση μετακινούνται προς την εργασία τους, έχοντας πρόσβαση σε Αττική Οδό και σε περιοχές όπως η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος και οι οποίοι βρέθηκαν εξ απροόπτου, όταν κάποιο πρωί διαπίστωσαν ότι το εν λόγω είχε καταργηθεί, γι’ αυτό και ζητούν την άμεση επαναφορά του δρομολογίου των 05:00.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Να επανέλθει το πρωινό δρομολόγιο (05:00) της πορθμειακής γραμμής Φανερωμένης Σαλαμίνας –Περάματος Μεγάρων που εξυπηρετεί τους εργαζόμενους»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη το από 10-11-2021 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας, το καταθέτει ως αναφορά προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο έγγραφό του το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

· Θέλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια πολλών εργαζομένων στην Σαλαμίνα για το γεγονός ότι στην πορθμειακή γραμμή Φανερωμένης Σαλαμίνας –Περάματος Μεγάρων καταργήθηκε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 5.00 που ίσχυε μέχρι πρόσφατα και τα δρομολόγια ξεκινούν στις 5.30 το πρωί.

· Πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν εκτός Σαλαμίνας και εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο δρομολόγιο βρέθηκαν εξ απροόπτου.

· Μας δημιουργεί απορία βάσει ποιών κριτηρίων καταργούνται δρομολόγια ή αλλάζουν οι ώρες αυτών.

· Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα μας για επαναφορά του δρομολογίου των 5.00 το πρωί καθώς εξυπηρετεί αρκετούς εργαζόμενους.

Επισυνάπτεται το από 10-11-2021 έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ