Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας: Ακόμη μια φορά πληρώνουμε «το μάρμαρο» – Ωθούν τον κόσμο σε διαδικτυακές αγορές

 Breaking News

Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας: Ακόμη μια φορά πληρώνουμε «το μάρμαρο» – Ωθούν τον κόσμο σε διαδικτυακές αγορές
05 Νοεμβρίου 2021

«Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο ο εμπορικός κόσμος καταβάλλει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας με στόχο να πραγματοποιούνται πωλήσεις και σήμερα επανέρχεται πάλι σε αχαρτογράφητα νερά με τις εξαγγελίες των νέων μέτρων από την κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας.

«Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ καταγγέλλει την προνομιακή μεταχείριση στα super-markets, φαρμακεία, φούρνους, mini markets, και χώρους λατρείας σε αντίθεση με το εμπόριο και την εστίαση που για μία ακόμα φορά καλείται να πληρώσει «το μάρμαρο», και να φορτωθούν στις πλάτες τους την ανυπαρξία της κυβέρνησης, αναμένοντας μάλιστα και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων ως τονωτική ένεση της αγοράς.

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 ημέρα ισχύς των νέων μέτρων (επισυνάπτονται στο παρόν ). καλούμαστε να γίνουμε εκτός των υπολοίπων Υποδοχή και Ελεγκτές- Αστυνομικοί στα καταστήματά μας και φυσικά αυτό θα έχει αντίκτυπο στο ταμείο του καταστήματος.

Για φανταστείτε! Rapid test ( 10 ευρώ) για να μπορέσει να επισκεφθεί ο καταναλωτής τα καταστήματα για αγορές. Γιατί να το κάνει? Με τον τρόπο αυτό « αναγκάζει » από την άνεση του καναπέ και χωρίς test να μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί το διαδίκτυο και να πραγματοποιήσει τις αγορές του και να αναπτυχθεί για ακόμα μια φορά το διαδικτυακό εμπόριο, όπως και κατά την διάρκεια των lockdown. Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε γίνει δέκτες πολλών και νέων μηνυμάτων ( click away – click inside κ.ά.) και σήμερα με τις εξαγγελίες των νέων μέτρων και check door με την επίδειξη του πιστοποιητικού και επιβεβαίωσης του μέσω εφαρμογής καθώς και της επίδειξης της αστυνομικής ταυτότητας για ταυτοποίηση του κατόχου.

Είναι σίγουρο θα υπάρξει αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις των φυσικών καταστημάτων στην ήδη πτωτική πορεία τους και πρέπει να βρει τρόπο η κυβέρνηση να καλύψει αυτήν την μείωση τζίρου που θα παρουσιάσουν τα φυσικά καταστήματα με μέτρα ενίσχυσης αυτών για την επιβίωσή τους.

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ για ακόμα μία φορά επισημαίνει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος από την κυβέρνηση και μην έχοντας άλλο τρόπο προσπαθεί με το να δημιουργήσει «ελεγκτές» τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ή υπαλλήλους αυτών τους οποίους βέβαια θα χρησιμοποιούσε για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης μήπως και πετύχει το σκοπό της, χωρίς να υπολογίζει για ακόμα φορά το κόστος αυτών που εξαγγέλλει και τις επιπτώσεις γενικότερα

Συνοψίζοντας τα παραπάνω θεωρούμε ότι κατόπιν της κατάργησης των επιτρεπόμενων ατόμων στα καταστήματα τροφίμων ( super Markets, mini markets, φαρμακεία, φούρνους και χώρους λατρείας) και φυσικά τον μη έλεγχο αυτών σύμφωνα με τις εξαγγελίες, δεν μεταδίδεται ο ιός σε αυτά, αλλά σίγουρα στο μη αναγκαίο είδος και στην μικρή επιχείρηση που τηρεί μέχρι σήμερα ευλαβικά όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού εξ αρχής , ο ιός κυκλοφορεί και μεταδίδεται.

ΕΛΕΟΣ….. Άλλο ένα βήμα για την εξαφάνιση της μικρής επιχείρησης, η οποία θα πρέπει να επισημάνουμε για ακόμα μία φορά είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ