Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους -Πότε θα πρέπει να γίνουν

 Breaking News

Δωρεάν self test σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους -Πότε θα πρέπει να γίνουν
30 Νοεμβρίου 2021

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε και δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαζε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 100 ευρώ.

Πότε θα διατεθούν τα δωρεάν self test

Παράλληλα όμως ανακοίνωσε και ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο εν όψει των Χριστουγέννων, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς. Γι αυτό και θα δοθούν δωρεάν self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου «ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών», όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα τόνισε πως είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Πρόσθεσε δε, ότι έχουν εξασφαλιστεί μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων.

Με την μετάλλαξη Ομικρον να προκαλεί συναγερμό παγκοσμίως στην ιατρική κοινότητα, στόχος των νέων μέτρων εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι να προστατευθούν η κοινωνία και η οικονομία.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ