Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Μαρκόπουλος (βουλευτής Β Πειραιά ΝΔ): «Ένταξη του έργου της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στα 19 έργα ωρίμανσης και επιτάχυνσης του ΤΑΙΠΕΔ»

 Breaking News

Δημήτρης Μαρκόπουλος (βουλευτής Β Πειραιά ΝΔ): «Ένταξη του έργου της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στα 19 έργα ωρίμανσης και επιτάχυνσης του ΤΑΙΠΕΔ»
11 Νοεμβρίου 2021

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις αναφορικά με την τοποθέτηση του έργου της μετεγκατάστασης του καταστήματος των φυλακών Κορυδαλλού στα 19 έργα ωρίμανσης κι επιτάχυνσης του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζει ο Βουλευτής της Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ως γνωστό η μονάδα ωρίμανσης έργων του ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει να «τρέξει» 19 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δις. ευρώ και ο ρόλος της θα είναι, λειτουργώντας συμβουλευτικά προς την Πολιτεία, να ξεπεράσει τους σκοπέλους της ελληνικής γραφειοκρατίας, να επιταχυνθεί ο ρυθμός των επενδύσεων και να απορροφηθούν οι πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης. Στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν, μεταξύ άλλων, και τα έργα για την ανάπλαση της περιοχής που είναι σήμερα οι φυλακές Κορυδαλλού, τα οποία θα υλοποιηθούν μέσω συμπράξεων του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ). Όπως αναφέρει ο Βουλευτής σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έρχεται κατόπιν παρεμβάσεων του ιδίου αλλά και του δημάρχου Κορυδαλλού Νίκου Χουρσαλά, τόσο στην κεντρική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό (ο οποίος είχε δεσμευθεί προσωπικά να φύγουν οι φυλακές) όσο και στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή που ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται για τα αιτήματα της περιοχής και της πόλης του Κορυδαλλού. Όπως σημειώνει, μετά και την επιτάχυνση των μελετών περιβαλλοντικής επίπτωσης από το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος υπό τον Κώστα Σκρέκα, βλέπουμε οι ρυθμοί μετεγκατάστασης των φυλακών να έχουν ανέβει πολύ. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η παραπάνω θετική εξέλιξη είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι πρωτοβουλίες για το καλό της Β’ Πειραιά δεν μένουν στα λόγια, αλλά μετουσιώνονται σε πράξεις με την πολύτιμη συνδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καταλήγοντας δίνει το σύνθημα για μία δυναμική πολιτική έργων για τον Κορυδαλλό που θέλουμε, για τον Κορυδαλλό στον οποίο ζούμε.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ