Εφημερίδα Κοινωνική

Άλιμος: Έτοιμες οι πρώτες ασφαλείς σχολικές διαβάσεις

 Breaking News

Άλιμος: Έτοιμες οι πρώτες ασφαλείς σχολικές διαβάσεις
10 Νοεμβρίου 2021

Κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν στη χρήση του κοινού οι πρώτες τρεις (3) ασφαλείς σχολικές διαβάσεις επί της οδού Υψηλάντου, για τους μαθητές των παρακείμενων σχολικών μονάδων (2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 3ο Νηπιαγωγείο, Γεννάδειος Σχολή).

Στόχος της Δημοτικής αρχής Αλίμου είναι να διευκολυνθούν οι πεζοί μαθητές αλλά και εν γένει οι πολίτες (γονείς, εκπαιδευτικοί κ.λπ.) που καθημερινά διέρχονται από τα σημεία αυτά και συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με οχήματα που, δυστυχώς, δεν σέβονται ούτε τους πεζούς, ούτε τους κανόνες ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Αντίστοιχες διαβάσεις σταδιακά θα δημιουργηθούν και περιμετρικά από πολλές σχολικές μονάδες, που επίσης η συχνή διέλευση οχημάτων μπορεί να προκαλέσει κινδύνους και προβλήματα. Ενδεικτικά, η επόμενη σχολική διάβαση πρόκειται τις επόμενες μέρες να κατασκευαστεί στην οδό Βρεττάκου, ανάμεσα στο 10ο Νηπιαγωγείο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

alimos diavaseis

 

 

 

 

 

 

 

 

O Δήμος Αλίμου διευκρινίζει ότι «οι κατασκευές αυτές δεν αποτελούν «σαμαράκια» και δεν επιτρέπεται να κατασκευάζονται σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης αλλά μόνον γύρω από σχολικές μονάδες. Η κατασκευή «σαμαριών» δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σωστή οδηγική συμπεριφορά, τον σεβασμό προς τους πεζούς, την προσοχή στην οδήγηση κ.ο.κ..

Γι’ αυτό, και με την ευκαιρία αυτή, παρακαλούνται για άλλη μία φορά όλοι οι οδηγοί να προσέχουν ιδιαίτερα τους πεζούς και να τους δίνουν προτεραιότητα, ιδίως μάλιστα, όταν κυκλοφορούν κοντά και γύρω από σχολικές μονάδες και άλλους χώρους με παιδιά».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ