Εφημερίδα Κοινωνική

Γλυφάδα: Ανάπλαση γεμάτη πράσινο στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα

 Breaking News

Γλυφάδα: Ανάπλαση γεμάτη πράσινο στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα
25 Οκτωβρίου 2021

Εκατοντάδες νέα δένδρα και φυτά μετατρέπουν την πλατεία του Αγίου Τρύφωνα σε παράδεισο. Η Γλυφάδα είναι από τις πόλεις με το περισσότερο πράσινο, που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Το καλοκαίρι, είναι καταφύγιο δροσιάς. Το φθινόπωρο, η χαρακτηριστική μυρωδιά του φρεσκοβρεγμένου από τα πρωτοβρόχια χώματος δίνει το στίγμα της εποχής. Την άνοιξη, τα αρώματα των λουλουδιών είναι μεθυστικά. Το πράσινο στην πόλη χαρίζει υγεία και η Γλυφάδα διαθέτει όλο και περισσότερο!

«Κάθε νέος χώρος πρασίνου που προστίθεται στην πόλη μας και κάθε ένας που εμπλουτίζεται, είναι και μια μικρή γιορτή ! Γιορτή ζωής, πρασίνου, οξυγόνου. Είναι μεγάλη μας η χαρά όποτε ολοκληρώνουμε μια καινούργια δενδροφύτευση, όπως αυτές τις μέρες στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και η περίοδος για φύτευση είναι ιδανική, φυτέψαμε εκατοντάδες νέα, ανθεκτικά δέντρα και φυτά και αντικαταστήσαμε ορισμένα που έκλεισαν τον κύκλο της ζωής τους, όπως π.χ. τα λέιλαντ. Βάλαμε μανόλιες, πεύκα, κουκουναριές, φύκους, δάφνες, πέντε στρέμματα φυσικό χλοοτάπητα και περισσότερα από 800 καλλωπιστικά ανθοφόρα φυτά.

Σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας και του περιβάλλοντος χώρου και όλοι οι πολίτες θα μπορούν να δουν και να απολαύσουν τη νέα υπέροχη αυτή γωνιά της Γλυφάδας μας.

Σε κάθε έργο που κάνουμε, το πράσινο είναι η πρώτη μας σκέψη. Σε κάθε καινούργια υποδομή που φτιάχνουμε, σε κάθε πεζοδρόμιο που ανακατασκευάζουμε, στην ανάπλαση της παραλίας μας, παντού, προσθέτουμε πράσινο. Το άθροισμα είναι ήδη μεγάλο. Και συνεχίζουμε».

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ