Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Καραγιάννης – Υφυπουργός Υποδομών: Πως διαμορφώνεται το «αποθεματικό» της Αττικό Μετρό

 Breaking News

Γ. Καραγιάννης – Υφυπουργός Υποδομών:  Πως διαμορφώνεται το «αποθεματικό» της Αττικό Μετρό
04 Οκτωβρίου 2021

Στα έργα και το αποθεματικό της Αττικό Μετρό αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Εξήγησε ότι οι εταιρείες του Δημοσίου, όπως η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν έχουν κέρδη, ώστε να δημιουργούνται αποθεματικά υπογραμμίζοντας πως «άλλο αποθεματικό και άλλο ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας». Όπως εξήγησε ο ίδιος, στις 30-9-2019, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, προερχόμενα κυρίως από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ήταν 920 εκατ. ευρώ.

«Αυτό το ποσό προορίζεται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των έργων, την κάλυψη τοκοχρεολυσίων και για την κάλυψη των κάθε είδους λειτουργικών δαπανών της εταιρείας όπως μισθοί, αμοιβές τρίτων και γενικά έξοδα», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης και τόνισε πως «τα έργα στον Πειραιά προχωρούν – ήδη παραδόθηκαν οι σταθμοί στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και την Αγία Βαρβάρα πέρυσι τον Ιούλιο – και εξελίσσονται ταχύτατα οι εργασίες και στους Σταθμούς «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» που θα παραδοθούν το καλοκαίρι του ‘22.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ