Εφημερίδα Κοινωνική

Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις – Οι λεπτομέρειες του σχεδίου

 Breaking News

Έρχονται μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις – Οι λεπτομέρειες του σχεδίου
24 Οκτωβρίου 2021

Tη δημιουργία κέντρων φύλαξης παιδιών εντός των μεγάλων επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Όπως εξήγησε ο υπουργός, το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μίνι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε επιχειρήσεις: Πώς θα χρηματοδοτηθούν

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και προβλέπει τη δημιουργία «μίνι βρεφονηπιακών σταθμών» με υποδομές που θα είναι ανάλογες με την ηλικία του παιδιού και εκπαιδευμένο προσωπικό. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης πρόκειται για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μέτρο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα μπορούσε να δώσει και μια απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα.

Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΦΚΑ

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατατεθεί νέος νόμος για την αναδιάρθρωση του ΕΦΚΑ ώστε να προχωρήσει πάνω σε καινούριες βάσεις, να γίνει πιο γρήγορος οργανισμός προς όφελος των ασφαλισμένων αλλά και των υπαλλήλων.

«Πρέπει να χτυπήσουμε το τέρας του μπάχαλου και τις γραφειοκρατίας», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης λέγοντας μάλιστα ότι στη διαδρομή του δεν έχει ξανασυναντήσει τόσο τεράστιο διοικητικό θέμα όπως αυτό που βρήκε στον ΕΦΚΑ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ