Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κατάθεση στεφάνου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών στη «Μάχη της Ηλεκτρικής»

 Breaking News

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Κατάθεση στεφάνου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών στη «Μάχη της Ηλεκτρικής»
13 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας: « Ήταν χαράματα της 13ης του Οκτώβρη του 1944 όταν οι λόχοι του ΕΛΑΣ, υποστηριζόμενοι από απλούς πολίτες και εργάτες, έδωσαν με επιτυχία την τελευταία ηρωική μάχη της Εθνικής Αντίστασης κατά των Ναζί, υπερασπιζόμενοι το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι.

Τιμώντας αυτή τη σπουδαία επέτειο, σήμερα το πρωί (13/10) πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ Αγ. Γεωργίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη «Μάχη της Ηλεκτρικής».

Στο χώρο παρευρέθηκαν, προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκος, εκπρόσωποι παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι των σωματείων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς και μαθητές από το γειτονικό, δημοτικό σχολείο 13-21.

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων μνήμης, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ξενάγηση μέσα στον χώρο του εργοστασίου, σε συνεργασία με το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/10 στις 17:00».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ