Εφημερίδα Κοινωνική

Διαβάστε την αποκαλυπτική στήλη BLACK SPIDER της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ 23/10/21

 Breaking News

Διαβάστε την αποκαλυπτική στήλη BLACK SPIDER της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ 23/10/21
23 Οκτωβρίου 2021

Μην «ονειροβατούμε»

Η μάχη για την προοπτική της παράταξης (ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) δεν θα κριθεί «εντός των τειχών» και στην κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων αλλά στην κοινωνία, στην πραγματικότητα που ζούμε. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει.

Πολύ μεγάλο project

O λόγος για τις εργασίες που γίνονται για την ηλεκτρική διασύνδεση της Αττικής με την Κρήτη. Βάσει χρονοδιαγράμματος, στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πόντιση ενός εκ των δύο καλωδίων συνεχούς τάσης. Οι εργασίες πόντισης του καλωδίου θα πραγματοποιηθούν από το τελευταίας τεχνολογίας πλοίο με το όνομα «Aurora», της ανάδοχης εταιρείας Nexans. Ανάδοχος του έργου για την οπτική ίνα είναι η εταιρία Prysmian, η οποία είναι και ανάδοχος για το πρώτο καλώδιο συνεχούς τάσης. Η κατασκευή των καλωδίων εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. O υπόλοιπος εξοπλισμός θα προέλθει από τη Siemens, ενώ ανάδοχος για την κατασκευή των σταθμών είναι η κοινοπραξία Siemens – Τέρνα.

Στα όρια!

«Προς κάθε κατεύθυνση ξεκαθαρίζεται ότι ο ιστορικός οικισμός Νταού Πεντέλης, ήταν, είναι και θα παραμείνει στο Δήμο Πεντέλης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεντέλης, σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τον καθορισμό ορίων μεταξύ του Δήμου Πεντέλης και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου. Η «καυστική» μάλιστα ανακοίνωση του Δήμου τονίζει το εξής: «Ζήτημα καθορισμού ορίων με την Νταού Πεντέλης, ούτε έχει τεθεί ποτέ, ούτε τίθεται ούτε θα τεθεί. Τα όρια είναι ξεκάθαρα και ο οικισμός Νταού, είναι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πεντέλης. Άλλωστε ο Δήμος Πεντέλης έχει συμπεριλάβει από 22 Σεπτεμβρίου 2021, στην πρότασή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη σύνταξη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης τον ιστορικό οικισμό Νταού».

«Ρόδα» είναι και γυρίζει…

Ερωτήματα έθεσε υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης και πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά επικεντρώνοντας -όπως λέει – σε ζητήματα αμφιλεγόμενων έργων της Cosco στο λιμάνι. Αναρωτιόμαστε βέβαια αν ο κ. Κόκκαλης έθετε αντίστοιχα ερωτήματα στην Επιτροπή, αν και εφόσον η Intrakat συνέχιζε τη «συμμαχία» με την Tekal για τα έργα και τις επενδύσεις στο λιμάνι. Για τους “μυημένους” η Intrakat και η Tekal είναι στα «μαχαίρια» εδώ και πολλά χρόνια.

Η επιλογή του «ποιον θα βάλεις στο παράθυρο»

Είναι άλλο να σου μιλάει ο Τσιόδρας, ο Μαγιορκίνης, η Γκάγκα και οι άλλοι γιατροί… και άλλο να σου μεταφέρει ιατρική άποψη ο υπουργός Υγείας. Η δύναμη της σημειολογίας της εικόνας είναι αδιαμφισβήτητη. Και μάλλον το κατάλαβε η Κυβέρνση (βλέπε επαναφορά Τσιόδρα).

Να τα λέμε και αυτά…

Όλοι γνωρίζουν ότι το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας (που θα φανεί και στη νέα απογραφή πληθυσμού) δεν αντιμετωπίζεται με το να δώσεις ένα και δύο χιλιάρικα για κάθε παιδί που γεννιέται. Μπορεί να του πληρώσεις τις πάνες, αλλά ο γονιός σκέφτεται και τα φροντιστήρια στο μέλλον. «Το δημογραφικό έχει πρώτα να κάνει με τον τρόπο ζωής και μετά με το οικονομικό». Το επισήμαναν  καθηγητές που είχαν συνοψίσει συμπεράσματα παλαιότερης έκθεσης. Το ότι θα συζητηθεί στη Βουλή, καλώς, αλλά μάλλον θα είναι για «πολιτική εσωτερική κατανάλωση». Απαιτεί βαθύτερες κοινωνικές τομές, που δεν ξέρουμε πόσο μπορούν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα στην παρούσα φάση.

«Να δούμε τι συμβαίνει στις σχολικές αίθουσες»

H εφημερίδα μας δέχτηκε ανώνυμη καταγγελία από το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο), που περιγράφει μια περίεργη κατάσταση με κρούσματα σε μαθητές, με μέτρα που δεν λαμβάνονται όπως πρέπει. Δεν υιοθετούμε, καθώς το ανώνυμο, πρέπει να στοιχειοθετηθεί. Θα ζητήσουμε όμως απαντήσεις και θα ερευνήσουμε το θέμα διότι υπάρχει γενικότερη ανησυχία με τι συμβαίνει στα σχολεία της περιοχής μας και πρέπει να αναδειχτούν τόσο οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών, όσο και οι παραλείψεις.

Περί παρελάσεων

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις παντού και ότι παραδοσιακά η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται στις 27 Οκτωβρίου. Όσον αφορά στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Επίσης το υπουργείο αναφέρει ότι όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών. Χρειάζεται βέβαια προσοχή από όλους. Γιατί μετά θα βρούμε πάλι… εύκολα να κατηγορήσουμε.

Αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Η απευθείας ανάθεση και τα αποτελέσματα -Το ρεπορτάζ συνεχίζεται

Πριν λίγες ημέρες η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αποκάλυψε έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που κρούει «καμπανάκι» σε συγκεκριμένες εταιρείες για το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων τους στέλνοντας στοιχεία στον Εισαγγελέα. Με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τι ενέργειες έχουν κάνει οι συγκεκριμένες εταιρείες, αφού ολοκληρώνεται η προθεσμία ενστάσεων – προσφυγών. Και βεβαίως θα θέλαμε να μάθουμε τι πρόστιμα θα επιβληθούν… Την όλη «δουλειά» πληροφορηθήκαμε ότι την έκανε ο φορέας ΑΦΟΙ ΚΙΚΙΔΑΚΗ Ο.Ε. , ο οποίος έχει λάβει απευθείας ανάθεση για παροχή  υπηρεσιών  αφαίρεσης  -  αποξήλωσης  παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών στα όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 18.630,00 €, χωρίς Φ.Π.Α. 24%. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συνεχίζει το ρεπορτάζ…

Όλα του ΤΡΑΜ «δύσκολα» στον Πειραιά

 Έσπασε αποχετευτικός αγωγός ακαθάρτων που περνούσε κάτω από τις γραμμές επί της Γρηγορίου Λαμπράκη

Διέρρευσε έγγραφο «καμπανάκι» από ΕΥΔΑΠ προς ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και ΣΤΑΣΥ

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ