Εφημερίδα Κοινωνική

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Το Σ.Ε.Φ. αναπτύσσεται ισόρροπα σε τομείς, όπως ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός. Το Στάδιό μας από ουραγός, γίνεται ξανά πρωταγωνιστής των μεγάλων εξελίξεων!» Αποκλειστική συνέντευξη της προέδρου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στην «Κοινωνική»

 Breaking News

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Το Σ.Ε.Φ. αναπτύσσεται ισόρροπα σε τομείς, όπως ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός. Το Στάδιό μας από ουραγός, γίνεται ξανά πρωταγωνιστής των μεγάλων εξελίξεων!» Αποκλειστική συνέντευξη της προέδρου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στην «Κοινωνική»
02 Οκτωβρίου 2021

Η πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μιλάει στους Απόστολο Καραμπερόπουλο και Κώστα Παναγιωτάκη για το «νέο χαρακτήρα» του Σ.Ε.Φ., τις κινήσεις που έχουν γίνει, το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού, το Νέο Φάληρο και πολλά άλλα!

 

-Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε και για το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού. Πείτε πως βλέπετε το όλο εγχείρημα. Πως νιώθετε για αυτήν την εξέλιξη;

Ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της «υδάτινης» κοινότητας του Πειραιά για ένα νέο, υπερσύγχρονο και εύρωστο σπίτι. Το νέο κολυμβητήριο που θα δημιουργηθεί, θα στεγάσει τα όνειρα, τις χαρές, την εθνική υπερηφάνεια που με συνέπεια οι ομάδες πόλο, κολύμβησης και άλλων αθλημάτων του υγρού στίβου μας έχουν χαρίσει.  Tο έργο αυτό θα δώσει χώρο και αναπτυξιακή πνοή σε όλες τις ομάδες του Πειραιά, μιας περιοχής που φημίζεται για τις επιτυχίες του σε διασυλλογικό επίπεδο. Παράλληλα, το έργο έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, αλλά και παράγει συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό ΣΦΠ.  Ο Σύλλογος θα κατασκευάσει -με ίδια μέσα- 2 κολυμβητικές δεξαμενές, μία ανοιχτή έως 1500 θέσεων  και μία κλειστή έως 3000 θέσεων και 2 βοηθητικές κολυμβητικές δεξαμενές για τις Ακαδημίες. Με τον ίδιο τρόπο και με συγκεκριμένες προδιαγραφές θα ανεγερθούν τα αποδυτήρια και οι άλλοι χώροι. Αναφορικά με την ερώτηςσή σας, μόνο συγκίνηση μπορεί να νιώθει η Διοίκηση ενός αθλητικού οργανισμού που βλέπει τις αθλητικές του υποδομές να αναπτύσσονται. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο αθλητικό campus που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα σε Ευρώπη και Αμερική. Το Σ.Ε.Φ. αναπτύσσεται ισόρροπα σε τομείς, όπως ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία και ο πολιτισμός. Το Στάδιο μας από ουραγός, γίνεται ξανά πρωταγωνιστής των μεγάλων εξελίξεων.

-Κα Τσιλιγκίρη, από τη μέρα που αναλάβατε τη διοίκηση του ΣΕΦ, έχουν γίνει μια σειρά από κινήσεις, που δείχνουν τάσεις εξωστρέφειας και  αλλά και μια νέα «εποχή» ως προς το ρόλο του Σταδίου. Μιλήστε μας λίγο για όλα αυτά.

Η Διοίκηση μας, από την πρώτη στιγμή, έθεσε ψηλά τον πήχη. Τα σημάδια κακοδιαχείρισης και ηττοπάθειας προηγούμενων ετών «ξεθώριασαν» πολύ γρήγορα. Οραματιστήκαμε για το Στάδιο μας ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα αναπτυξιακό, εξωστρεφή και παρεμβατικό. Χαρτογραφήσαμε τα σημεία του που έπρεπε να αναδειχθούν, ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς και των πλέον συνεργατών μας, βρίσκουμε ίδιους πόρους για να χρηματοδοτήσουμε το όραμα μας. Να μετατρέψουμε το Σ.Ε.Φ. σε μια κοιτίδα αθλητισμού, πολιτισμού, ψυχαγωγίας και περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής αυτής πορείας, το Σ.Ε.Φ. πραγματοποίησε την πρώτη του παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Είμαστε ένας οργανισμός υγιής, ταχέως αναπτυσσόμενος και ελκυστικός πλέον για υποψήφιους επενδυτές. Αυτό το καταφέραμε με σκληρή δουλειά και μεράκι. Οδηγούμε με ασφάλεια το στάδιο μας σε μια νέα εποχή ευημερίας.

Τσιλιγκίρη-social-promo-1

 

-Τι αποκομίσατε από την πρόσφατη παρουσία σας στη ΔΕΘ;

Βασικός μας στόχος ήταν να δείξουμε τους νέους εκθεσιακούς χώρους που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διοργάνωση φεστιβάλ, εκδηλώσεων, εκθέσεων τέχνης, διαγωνισμών τραγουδιού, εκθέσεων βιβλίου και πολλά άλλα. Το Σ.Ε.Φ. είναι κάτι παραπάνω από μια αρένα ή μια νοερή σύνδεση με μια μεγάλη ομάδα. Ήδη, έχουμε αποκομίσει πολλές προτάσεις που μπορούν να μετουσιωθούν σε πολλαπλά -όχι μόνο οικονομικά- οφέλη για το Στάδιο μας. Προτάσεις για πολύτιμες συνεργασίες, αλλά και για επενδυτικές ενέργειες. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ανακοινώσεις. Το Στάδιό μας αλλάζει, παίρνει πρωτοβουλίες, αναζητεί ίδια έσοδα και επιζητεί την ανάπτυξή του.

-Ομολογουμένως, ο περιβάλλων ανοιχτός χώρος του Σταδίου είναι αυτός που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Πειραιώτες, Φαληριώτες και μη. Ως «κύτταρο» άθλησης, ψυχαγωγίας, περιπάτου. Πόσο πιο ελκυστικός μπορεί να γίνει;

Χαίρομαι πολύ που διαπιστώνετε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου. Είναι, πλέον, αυταπόδεικτο ότι οι κάτοικοι του Πειραιά και των όμορων περιοχών επιλέγουν το Στάδιο μας ως χώρο άθλησης, αλλά και αναψυχής. Οι αισθητικές παρεμβάσεις και διαρκείς εργασίες, μας επιτρέπουν να μιλάμε για έναν ανανεωμένο και άκρως ελκυστικό προορισμό. Όμως, ο κόσμος που επισκέπτεται το Στάδιο είναι ο προάγγελος της πολυπόθητης ανάπτυξης που οραματιζόμαστε για το Στάδιο. Γιατί, κινητροδοτεί τους επιχειρηματίες που δείχνουν ενδιαφέρον για τον περιβάλλοντα χώρο, να τολμήσουν και κατ’ επέκταση να επενδύσουν. Όσο η οικονομική δραστηριότητα γύρω από το Στάδιο μεγεθύνεται, τόσο θα αυξάνονται τα θέλγητρα του Σ.Ε.Φ. ως προορισμού. Με τα αποτελέσματα να είναι ευεργετικά για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

-Φανταζόμαστε το ΣΕΦ να δένει αρμονικά με τη «δυναμική» που αναπτύσσεται σε όλο το παραλιακό μέτωπο και με τα έργα στο Φαληρικό Όρμο.  Δώστε μας και αυτή την εικόνα.

Το Σ.Ε.Φ. έχει γίνει, πλέον, σημείο αναφοράς για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, αλλά και θα αποτελέσει τερματικό σταθμό της νέας αθηναϊκής ριβιέρας. Θέλω να εξάρω, σε αυτό το σημείο, την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος Πειραιά στην ανάπλαση του Μικρολίμανου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μας. Το Σ.Ε.Φ. βρισκόταν σε αναπτυξιακό σκοτάδι και τώρα επανέρχεται πίσω στο φως. Με την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, προχωράμε στην ανάπλαση του δικού μας περιβάλλοντος χώρου, με την ανάπτυξη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών σε προτεραιότητα, αλλά και την εξυγίανση και συντήρηση των δικτύων απορροής και ύδρευσης. Η μεταμόρφωση του Σταδίου μας συνεχίζεται.

Τσιλιγκίρη-social-promo-1

 

-Τα έσοδα του Σταδίου, επηρεάστηκαν όλη αυτή την περίοδο της «αδράνειας», αθλητικής και πολιτιστικής;

Δυστυχώς, ναι. Η κατακόρυφη μείωση των εσόδων μας, περιόρισε κατά πολύ τις δυνατότητες, δεν έβαλε όμως όρια στο όραμα μας. Αντιθέτως, τα έξοδα είναι σταθερά, καθώς το Σ.Ε.Φ. απαιτεί για τη λειτουργία του 1,5 εκ. ευρώ πλέον μισθοδοσίας. Αλλά και αμετάβλητα σε περιόδους capital controls, οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Πρέπει να σας πω ότι η αλλαγή του Σταδίου μας, με την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και την βελτίωση της εικόνας του, έχει γίνει πραγματικότητα με μόλις 300.000 ευρώ! Πλέον, η επιστροφή στην κανονικότητα -μέσα από το επιτυχημένο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού- είναι γεγονός και για το Στάδιο μας. Ήδη, έχουν «κλειστεί» οι πρώτες μεγάλες εκδηλώσεις, με το Σ.Ε.Φ. να αποτελεί ξανά την πρώτη επιλογή διοργανωτών και επενδυτών. Είμαι σίγουρη πως τα επόμενα χρόνια θα καταφέρουμε εν μέρει να κάνουμε πράξη το όραμα μας. Να απογαλακτιστούμε από την κρατική χρηματοδότηση και να επιτύχουμε ένα modus vivendi μέσω ιδίων εσόδων.

-Κλείνοντας, θα ήθελα ως Πρόεδρος του ΣΕΦ να στείλετε ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες της εφημερίδας μας και όλους τους Πειραιώτες.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί, πλέον, πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ταυτόχρονα, όμως, δεν έχει απωλέσει ούτε κατ’ ελάχιστον την φυσιογνωμία ενός Σταδίου πλήρως προσβάσιμου και φιλικού για αθλητές, επισκέπτες και συμπολίτες μας. Το Σ.Ε.Φ. αλλάζει, εξελίσσεται, μεγαλώνει. Σε αυτήν την αλλαγή, σας χρειαζόμαστε όλους στο πλευρό μας.

koinoniki-02102021-9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ