Εφημερίδα Κοινωνική

Χ. Μαμουλάκης: Στη Βουλή το αίτημα των ιδιοκτητών κολυμβητηρίων για μείωση του ΦΠΑ στο 13%

 Breaking News

Χ. Μαμουλάκης: Στη Βουλή το αίτημα των ιδιοκτητών κολυμβητηρίων για μείωση του ΦΠΑ στο 13%
14 Οκτωβρίου 2021

Με Αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταθέτει επιστολή του Δικτύου Κολυμβητηρίων Ελλάδος, με την οποία ζητούν μείωση του ΦΠΑ στο 13%.

Οι ιδιοκτήτες κολυμβητηρίων, ζητούν να συμπεριληφθούν στο οικονομικό εργαλείο βοήθειας των πληγέντων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του κλάδου των γυμναστηρίων και των σχολών χορού, έτσι ώστε να έχουν μείωση του ΦΠΑ στο 13% με τους ίδιους όρους, περιλαμβάνοντας και τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου με έναρξη το 2020.

Η σχετική επιστολή αναφέρει: «Στα πλαίσια βοήθειας των πληγέντων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του κλάδου των γυμναστηρίων και των σχολών χορού, έγινε μείωση του ΦΠΑ στο 13%, μέτρο που έχει ισχύ από τις αρχές του Οκτώβρη του 2021.

Στην παρούσα βοήθεια εξαιρείτε τα κλειστά κολυμβητήρια (με ΚΑΔ 93.11.10.03, 93.11.10.00 KAI 85511000) τα οποία έχουν το ίδιο αντικείμενο και όλα τα χαρακτηριστικά της ίδιας ή και μεγαλύτερης ζημιάς (λόγω μεγαλύτερων εξόδων συντήρησης) .

Πιστεύουμε ότι δικαίως δικαιούμαστε να συμπεριληφθούμε στο συγκεκριμένο οικονομικό εργαλείο, και να έχουμε μείωση του ΦΠΑ στο 13% με τους ίδιους όρους περιλαμβάνοντας και τις νέες επιχειρήσεις του κλάδου μας με έναρξη το 2020».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ