Εφημερίδα Κοινωνική

Άνγκελα Μέρκελ: 28η Οκτωβρίου η τελευταία της επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα

 Breaking News

Άνγκελα Μέρκελ: 28η Οκτωβρίου η τελευταία της επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα
22 Οκτωβρίου 2021

Στην Αθήνα πρόκειται να βρεθεί στις 28 και 29 Οκτωβρίου η Άνγκελα Μέρκελ. Αυτή, θα είναι η τελευταία επίσκεψη της ως καγκελάριος στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Ουλρίκε Ντέμερ, η επίσκεψη της απερχόμενης καγκελαρίου αποτελεί «σημαντικό δείγμα της στενής -και σε πνεύμα εμπιστοσύνης- συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο». Η κ. Ντέμερ επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινών συμφερόντων, όπως η αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με το Κλίμα, η Υγεία και η Μετανάστευση, στα οποία η Γερμανία και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά.

Το πρόγραμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα – Η ατζέντα της συνάντησης με Μητσοτάκη

Η κ. Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30. Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και η οικονομική συνεργασία, πρόσθεσε η κυρία Ντέμερ.

Η καγκελάριος, την Παρασκευή, θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα συναντήσει και νέους εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το μεταναστευτικό θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συναντήσεων, η κ. Ντέμερ αναφέρθηκε στις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ σχετικά με την δευτερογενή μετανάστευση, τόνισε ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το περιεχόμενο των συνομιλιών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ