Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτοφανής αδικία και αποκλεισμός των μαθητών της Β΄ Πειραιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση»

 Breaking News

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρωτοφανής αδικία και αποκλεισμός των μαθητών της Β΄ Πειραιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση»
13 Σεπτεμβρίου 2021

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, αναφέρει:

«Το έγκλημα εις βάρος των μαθητών της Γ” Λυκείου με την θέσπιση μέτρων που αποκλείουν ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών μας από το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ακόμα πιο έντονο στις περιοχές της Β” εκλογικής Περιφέρειας του Πειραιά.

Τα στοιχεία των σχολείων της Β” Πειραιά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να κόψει τα φτερά των παιδιών που ονειρεύονται να σπουδάσουν και προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα.  

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα εκπαιδευτικοί για τα σχολεία των Δήμων της Β Πειραιά:

1.     Για τα Γενικά Λύκεια  

Το ποσοστό αποτυχίας στα Γενικά Λύκεια της περιοχής εκτοξεύεται από το 20% το 2020 (1918 υποψήφιοι, 1553 επιτυχόντες) στο 46% το 2021 (2021 υποψήφιοι, 1146 επιτυχόντες).

Είναι λυπηρό πως σχεδόν ο ένας στους δύο μαθητές Γενικών Λυκείων που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις δεν κατάφερε να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ίδια στιγμή που πολλά από τα δημόσια πανεπιστήμια κινδυνεύουν σε σταδιακό μαρασμό και κλείσιμο, καθώς στερούνται τον ικανό αριθμό πρωτοετών φοιτητών για την εύρυθμη λειτουργία τους.

2.     Για τα Επαγγελματικά Λύκεια  

Ταυτόχρονα, στα Επαγγελματικά Λύκεια της περιοχής το ποσοστό των μαθητών που κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2021 αγγίζει μόλις το 23%, ενώ το 2020, πριν την εφαρμογή του νόμου Μητσοτάκη – Κεραμέως, έφτανε στο 39%

3.     Για τα Εσπερινά Λύκεια  

Η «σφαγή» ολοκληρώθηκε στα Εσπερινά Λύκεια, καθώς τη φετινή χρονιά δεν εισήχθη κανένας υποψήφιος στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ το 2020 από τους 46 μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι 23».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ