Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς: Γονέας – αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για μάσκα και self test

 Breaking News

Πειραιάς: Γονέας – αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για μάσκα και self test
16 Σεπτεμβρίου 2021

Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν τρεις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Καμινίων μετά απο μήνυση γονέα – αρνητή του κορονοϊού, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Για ανωχύρωτους εκπαιδευτικούς απέναντι σε επιθέσεις γονέων που αρνούνται ακόμα και τα στοχειώδη μέτρα προστασίας για τα παιδιά τους» κάνει λόγο ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή μήνυση γονέα εναντίον εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Καμινίων.

Σύμφωνα με όσα είπε στο News 24/7 o πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης, την περασμένη Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή μήνυσε τρία μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων (τη διεθύντρια, τον υποδιευθυντή και την υπεύθυνη Covid) επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο παιδί του, καθώς δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα.

Στη συνέχεια περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο τμήμα. Μετά από πολύωρη παραμονή και κατάθεση, την (αναγκαστική) μήνυση που υπέβαλε η διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Σε κάθε σχολείο υπάρχουν 3-4 τέτοιοι γονείς που δεν λειτουργούν πάντα με την ίδια ένταση, αλλα στέλνουν απειλές και εξώδικα» τονίζει ο κ. Πατίδης και συμπληρώνει οτι «οι εκπαιδευτικοί κάνουν ο,τι μπορούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κρατήσουν τα σχολεία ασφαλή και η κυβέρνηση τους έχει αφήσει ανοχύρωτους».

Πηγή: news247.gr


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ