Εφημερίδα Κοινωνική

Μανώλης Σφακιανάκης: Παραπέμπεται σε δίκη για την ανεξιχνίαστη υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια

Μανώλης Σφακιανάκης: Παραπέμπεται σε δίκη για την ανεξιχνίαστη υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια
27 Σεπτεμβρίου 2021

Μία ανεξιχνίαστη υπόθεση βγάζει από το συρτάρι ο Άρειος Πάγος, παραπέμπoντας σε δίκη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας τον πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, για την υπόθεση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Η υπόθεση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου κάτω από τον διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη, στις 19 Ιουλίου 2010 δεν έχει ακόμα εξιχνιαστεί. Ο δημοσιογράφος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα από πυρά αγνώστων που του χτύπησαν το κουδούνι της οικείας του (το όνομά του δεν υπήρχε στα κουδούνια της πολυκατοικίας) ντυμένοι αστυνομικοί και τον ενημέρωσαν ότι κάποιοι προσπαθούν να κλέψουν το αυτοκίνητό του.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο ενημερωνόταν από τον Μανώλη Σφακιανάκη, για επικείμενους ελέγχους της υπηρεσίας στο σπίτι του, προκειμένου να αποφύγει την ταυτοποίησή του ως διαχειριστής του blog troktiko.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του documento.gr, ο Σφακιανάκης είχε ενημερώσει τον Γκιόλια ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα της υπηρεσίας της οποία ηγείτο στο σπίτι του, προκειμένου εκείνος να προλάβει να κρύψει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Γκιόλιας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Σφακιανάκη την 16η Ιουλίου, ο οποίος εμφανίζεται να του είπε «αυτές τις μέρες να προσέχεις». Ο δημοσιογράφος θεώρησε ότι τον ενημερώνει για κάποια επερχόμενη έφοδο στο σπίτι του από την υπηρεσία με στόχο να γίνει έλεγχος τους υπολογιστές του.

Τα ερωτήματα για την δολοφονία του Γκιόλια παραμένουν αναπάντητα τόσα χρόνια μετά, ενώ αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση ήταν το πώς ο δημοσιογράφος ο οποίος ήταν υποψιασμένος, κατέβηκε για να ανοίξει στους αστυνομικούς, ενώ στο κουδούνι δεν υπήρχε το όνομά του. Μάλιστα αναπάντητο ερώτημα παραμένει το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος δεν κοίταξε από το μπαλκόνι να δει εάν όντως κάποιος του κλέβει το όχημά του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ