Εφημερίδα Κοινωνική

«Αστακός» η Αθήνα λόγω EUMED 9: Drones, ελικόπτερα και σημαντική κίνηση στους δρόμους – Αλλαγές σε Μετρό, Προαστιακό

«Αστακός» η Αθήνα λόγω EUMED 9: Drones, ελικόπτερα και σημαντική κίνηση στους δρόμους – Αλλαγές σε Μετρό, Προαστιακό
17 Σεπτεμβρίου 2021

Δρακόντεια είναι σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, καθώς πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των κρατών – μελών του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η κρίσιμη σύνοδος για το Κλίμα φιλοξενείται στην Αθήνα με τη συμμετοχή των Εμμανουέλ Μακρόν, Μάριο Ντράγκι και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουρMHTSO_NTRAGKIγός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, και ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα

Για την προστασία των ηγετών, αλλά και για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας τους έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Σύνοδος Κορυφής EUMED 9 ξεκινά στις 17:00.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 15:30 μετά το μεσημέρι, ενώ στις συζητήσεις μεταξύ των ηγετών των κρατών μελών του Νότου θα κυριαρχήσουν τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και το Μεταναστευτικό.

Στις 19:40 οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, ενώ στις 20:30 θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Σύνοδος πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη φάση, έπειτα από την απόφαση σύναψης συμφώνου ασφαλείας στον Ειρηνικό από τις ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία,(που ονομάζεται «AUKUS» από τα αρχικά των τριών χωρών), το οποίο οδηγεί σε διπλωματικές ανατροπές και ανοίγει μια νέα συζήτηση και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, λόγω της διεξαγωγής της Διάσκεψης Κορυφής EUMED 9. Συγκεκριμένα, διάφοροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας θα κλείνουν ανάλογα με το πού κινούνται οι Έλληνες και οι ξένοι αξιωματούχοι.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – πριν από την έναρξη των εργασιών – συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Ντράγκι.

Κορυφαίο γεγονός χαρακτηρίζει τη σημερινή Ευρωμεσογειακή Σύνοδο στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα «El País».

Μιλά για μία κρίσιμη συγκυρία, που καλείται να εισηγηθεί λύσεις, προσθέτοντας ότι αυτό βεβαιώνεται και από την εμπειρία του φετινού καλοκαιριού στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, οι οποίες δοκιμάστηκαν ταυτόχρονα από φωτιές και πλημμύρες.

Ο πρωθυπουργός προτείνει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στη «σκιά» της κλιματικής κρίσης, και κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για το μέλλον.

MHTSO_

 

 

 

 

 

 

Την ίδια ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συγκάλεσε σήμερα συνάντηση ηγετών για τις εντεινόμενες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η συνάντηση ξεκίνησε στις 08:30 το πρωί (τοπική ώρα).

Στη διαδικτυακή συζήτηση για την κλιματική αλλαγή δεν κατέστη σαφές, εάν θα παραστεί η Κίνα. Ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, είχε παρευρεθεί στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής τον Απρίλιο.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ