Εφημερίδα Κοινωνική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

 Breaking News

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν
20 Αυγούστου 2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα στις 19:30, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν».

Σημειώνεται ότι στα εδάφη της Τουρκίας υπάρχουν ήδη 4 εκατ. Σύροι πρόσφυγες, κάτι που προκαλεί σημαντικές κοινωνικά προβλήματα, ενώ η γείτονα απειλείται με νέες προσφυγικές ροές από το Αφγανιστάν που θα επιτείνουν την ένταση. Μάλιστα, ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί κάνει λόγο ακόμα και άλλων 6 εκατ. Αφγανών στην Τουρκία!

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της γενικότερης επιφυλακής στον Εβρο θα περιοδεύσουν σήμερα οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Θα προσγειωθούν με ελικόπτερο στο γήπεδο της Ορεστιάδας και θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Η παρουσία τους στον Εβρο κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες που έχουν γίνει για την επιτυχή διαχείριση τυχόν νέου προσφυγικού κύματος, μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, αλλά και να διατηρηθεί υψηλό το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας.

Πρώτος σταθμός θα είναι το φυλάκιο των Καστανιών, όπου τον Μάρτιο του 2020 είχαν δοθεί μάχες με πρόσφυγες και μετανάστες που ήθελαν να περάσουν παράτυπα σε ελληνικό-ευρωπαϊκό έδαφος, κάτω από τη καθοδήγηση του καθεστώτος Ερντογάν.

Επίσης, θα επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά θα ασχοληθούν και με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, απ’ όπου οι διακινητές περνούν -τους τελευταίους μήνες- αρκετούς παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα.

Οι δύο υπουργοί και η φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας θα μεταβούν και στον νέο φράχτη που κατασκευάζεται στην περιοχή των Φερών, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσουν σε ευρεία σύσκεψη στην XII Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, για εκτίμηση της κατάστασης, μετά από την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από το φράκτη, έχουν τεθεί σε λειτουργία και οι έντεκα γιγάντιοι πυλώνες, ο εξοπλισμός των οποίων «σαρώνει» το τουρκικό έδαφος αναζητώντας κινήσεις παράτυπων προσφύγων και μεταναστών. Επίσης, έχουν γίνει μαζικές προσλήψεις συνοροφυλάκων και ήδη προγραμματίζονται πολλές περισσότερες.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ