Εφημερίδα Κοινωνική

Θεμιστοκλέους: Από Σεπτέμβριο η «αναμνηστική» δόση εμβολίου

 Breaking News

Θεμιστοκλέους: Από Σεπτέμβριο η «αναμνηστική» δόση εμβολίου
18 Αυγούστου 2021

Τη χορήγηση «αναμνηστικής» δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανοσοκατασταλμένους, ευπαθείς ομάδες και άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας αποφάσισε χθες, Τρίτη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς και στους εμβολιασμούς, προαναγγέλλοντας τρίτη δόση από το φθινόπωρο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι οι χορηγήσεις της «αναμνηστικής» δόσης θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε πως εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς. Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού.

Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τόνισε, δε, ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Γι’ αυτό θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο τις επόμενες μέρες σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά, επισημαίνοντας ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ