Εφημερίδα Κοινωνική

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην καλλιτεχνική κολύμβηση – Αποσύρθηκε η ομάδα

 Breaking News

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στην καλλιτεχνική κολύμβηση – Αποσύρθηκε η ομάδα
03 Αυγούστου 2021

Τρεις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης διαγνώσθηκαν θετικές στον κορονοϊό μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν στο Τόκιο για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχε προηγηθεί ένα ακόμη κρούσμα σε αθλήτρια της ίδιας ομάδας, ενώ ο κορονοϊός είχε πρωτοεμφανιστεί σε συνοδό της αποστολής. Ως εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο ομαδικό της καλλιτεχνικής κολύμβησης αποσύρεται από τους αγώνες. Πρέπει να τονιστεί πάντως πως όλα τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πήγαν στο Τόκιο έχοντας αρνητικά τεστ, ενώ κι εκεί σε νέα τεστ που υποβλήθηκαν από τις ιαπωνικές αρχές, επίσης είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Οι αθλήτριες δεν έχουν εμφανή συμπτώματα και αποχώρησαν από το Ολυμπιακό Χωριό προκειμένου να μείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Παράλληλα, όπως σημειώνει η ΕΟΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του πρώτου κρούσματος που υπήρξε, η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής. Από την άλλη πλευρά, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία νόσησε στην Αθήνα, κατόρθωσε τελικά να αγωνιστεί στο ντουέτο.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε. Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας. H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης. Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια.

 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ