Εφημερίδα Κοινωνική

Κορωνοϊός-κρούσματα: Ποια νησιά είναι κοντά στο lockdown (λίστα)

 Breaking News

Κορωνοϊός-κρούσματα: Ποια νησιά είναι κοντά στο lockdown (λίστα)
11 Αυγούστου 2021

Ακόμα ένα μίνι lockdown ζει η Κρήτη, με τα ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφονται στον νομό να καταρρίπτουν το ένα το άλλο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες (10/8), ο νομός Ηρακλείου κατέγραψε 275 νέες μολύνσεις και συνολικά η Κρήτη 554.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει εδώ και εβδομάδες τα «κόκκινα» νησιά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Η αύξηση στα κρούσματα αφορά κυρίως σε νησιά και συγκεκριμένα στα εξής: Μύκονος με 34 νέα κρούσματα, Πάρος 28, Νάξος 36, Ικαρία 13, Τήνος με 12 και Ρόδος με 121.

Η Αττική, όπως συμβαίνει πάντα, έχει τα θλιβερά πρωτεία καθώς συγκέντρωσε τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλη περιφέρεια με 1.238.

Από εκεί και πέρα, η Θεσσαλονίκη καταγράφει επίσης ανοδική πορεία έχοντας 337 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και η Αχαΐα με 167 νέες μολύνσεις.

Προβληματισμός επικρατεί και για τα ευρήματα στις αναλύσεις των λυμάτων, αφού εντοπίστηκαν μεγάλες αυξήσεις του ιικού φορτίου.

Ρέθυμνο, Άγιος Νικόλαος και Αττική καταγράφουν μεγάλες αυξήσεις, δείχνοντας την τάση που υπάρχει σε ό,τι αφορά την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Με βάση το «μοντέλο Ηρακλείου» για το lockdown ισχύουν τα κάτωθι:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

– Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ