Εφημερίδα Κοινωνική

Κίνδυνος για πλοία και δημόσια υγεία η «ανακύκλωση» που μεταφέρεται «χύμα» από τα νησιά (PHOTOS)

 Breaking News

Κίνδυνος για πλοία και δημόσια υγεία η «ανακύκλωση» που μεταφέρεται «χύμα» από τα νησιά (PHOTOS)
04 Αυγούστου 2021

Απίστευτα τα όσα περιγράφει σε ρεπορτάζ του ο εκλεκτός συνάδελφος Αντώνης Δεωνάς αναφορικά με την ανακύκλωση στα νησιά και το «ταξίδι» της στα πλοία με το κοινό   ειδικά σε καιρό κορωνοϊού. Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

 

Πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, πύλη Ε6, απίστευτη ζέστη και έρχεται να συμπληρώσει το εφιαλτικό σκηνικό,

η απίστευτη βρώμα που αναδύεται από νταλίκα που μεταφέρει ανακύκλωσιμα υλικά σε δέματα βγαίνοντας από πλοίο της γραμμής!

Ανακύκλωση προερχόμενη από νησί των Κυκλάδων, σε νταλίκα ανοιχτού τύπου και σε κοινή θέα, λες και κουβαλούσε οπωρολαχανικά.

Ένα φορτίο όπως είναι η ανακύκλωση, ως γνωστό πολύ εύφλεκτο, σημαίνει ότι είναι και θέμα ασφάλειας για το πλοίο που την μεταφέρει. Φανταστείτε αν ο μη γένοιτο πάρει φωτιά εν πλω, τι καταστροφικές συνέπειες μπορεί να έχει!

Εδώ ΚΔΑΥ παίρνει φωτιά και αν δεν καεί το ανακυκλώσιμο υλικό δεν σβήνει.

Όλο αυτό λοιπόν το φορτίο της ανακύκλωσης από τα νησιά, μεταφέρεται με τα πλοία της γραμμής κατά κάποιο τρόπο «χύμα», χωρίς κανόνες ασφαλείας και είναι απορίας άξιο πως το επιτρέπει η ναυτιλιακή εταιρεία αλλά και το Λιμεναρχείο (ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από την φωτιά που ξέσπασε σε φορτηγό ψυγείο τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου στο γκαράζ του πλοίου Norman Atlantic και που έχασαν την ζωή τους 30 άνθρωποι).

Να πει κανείς ότι μπορεί να πέρασε στα κρυφά το φορτηγό με την ανακύκλωση χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, αυτό δεν γίνεται! Η μπόχα σε παίρνει από μακριά! Εκτός των άλλων, παρατηρήθηκε ότι με την κίνηση του φορτηγού, αρκετά κομμάτια από την ανακύκλωση, έπεφταν και διασκορπίζονταν στον δρόμο.

Φυσικά, πολύ επικίνδυνο ακόμα και για την δημόσια υγεία, ιδικά αυτή την εποχή της πανδημίας αφού είναι γνωστό ότι τα περισσότερα νησιά είναι σχεδόν στο κόκκινο. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, τι ιικό φορτίο μπορεί να κρύβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Πάντως σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και σε ερώτηση που κάναμε για το θέμα, απάντησαν ότι : «είναι μεγάλο λάθος και επικίνδυνο που επιτρέπουν να μεταφέρεται με επιβατηγά – οχηματαγωγά , η ανακύκλωση με ανοιχτού τύπου φορτηγά. Έπρεπε να μεταφέρεται με κλειστού τύπου, ή, με κοντέινερ.»

000000000A-AANAK2

 

 

 

 

 

 

000000000A-AANAK3

 

 

 

 

 

 

 

000000000A-AANAK4

 

 

 

 

 

 

 

*Πηγή: https://www.pitsounicity.gr/


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ