Εφημερίδα Κοινωνική

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Ποιοι υποχρεούνται σε ένα και ποιοι σε δύο rapid test την εβδομάδα

 Breaking News

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Ποιοι υποχρεούνται σε ένα και ποιοι σε δύο rapid test την εβδομάδα
25 Αυγούστου 2021

Υποχρεωτικά θα είναι από τις 13 Σεπτεμβρίου τα rapid test από ιδιωτικά εργαστήρια, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

Όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνοντας μια νέα δέσμη μέτρων για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19, τα rapid test θα είναι υποχρεωτικά για:

  • Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα: 1 εργαστηριακό rapid test /εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ.
  • Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές: 2 εργαστηριακά rapid tests / εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/ τεστ.

Την ίδια ώρα, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο self test την εβδομάδα, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν, ενώ οι φοιτητές, αν και επίσης υποχρεούνται σε δύο rapid τεστ την εβδομάδα, καλούνται να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα. Τέλος, τεστ υποχρεούνται να κάνουν και οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες το πολύ 48 ώρες πριν το ταξίδι τους, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Βασίλη Κικίλια.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ