Εφημερίδα Κοινωνική

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Οι οδηγίες των εμπορικών συλλόγων

 Breaking News

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Οι οδηγίες των εμπορικών συλλόγων
02 Ιουλίου 2021

Νωρίτερα από άλλες χρονιές, μία εβδομάδα πριν από την καθιερωμένη ημερομηνία (δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου), ξεκινούν οι φετινές θερινές εκπτώσεις. Θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, ενώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της ημέρας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκινήσουν κατά μία εβδομάδα νωρίτερα οι εκπτώσεις, οφείλεται στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορονοϊού, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση στην αγορά.

Οι οδηγίες των εμπορικών συλλόγων

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ