Εφημερίδα Κοινωνική

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδοτεί έργα ποιότητας ζωής και υποδομών στο Μαρούσι – Συνάντηση Πατούλη με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου

 Breaking News

Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδοτεί έργα ποιότητας ζωής και υποδομών στο Μαρούσι – Συνάντηση Πατούλη με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου
28 Ιουλίου 2021

Τη βούληση  του να συνεχίσει σθεναρά  να συμβάλει τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, στην πλήρη υλοποίηση έργων, που είναι απαραίτητα για να παραμείνει το Μαρούσι μια Ανθρώπινη Πόλη με υπερτοπικό χαρακτήρα, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού Αθ. Κατσιγιάννης και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, βρέθηκε τόσο η πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, όσο και τα έργα που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν άμεσα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο για το ρέμα Σαπφούς, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα ζωτικής σημασίας έργο για το Μαρούσι και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών ωρίμανσης του. Σύμφωνα με τα όσα επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου η δημοπράτηση του να ξεκινήσει εντός του έτους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε εκείνα τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπως των αγωγών ομβρίων στο κέντρο Αμαρουσίου και τα Ανάβρυτα, της απορροής ομβρίων υδάτων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου, τα αντιπλημμυρικά στον Αγ. Νικόλαο Αμαρουσίου, τις αναπλάσεις στην Κοκκινιά, στο Σωρό και στην Μεσογείων καθώς και η κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος του «Υγεία».

Τη συνάντηση απασχόλησε και το θέμα του γηπέδου ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλα και η ωριμότητα της μελέτης. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έχει γίνει σημαντική προεργασία και από τον ίδιο ως δήμαρχο και τόνισε ότι είναι ένα έργο που θα συμβάλει ουσιαστικά στην άθληση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα συνεργασίας τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ένταξη σημαντικών  έργων  στο πρόγραμμα υλοποίησης της  Περιφέρειας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δοθεί προτεραιότητα σε έργα που έχουν ώριμες μελέτες.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων που ξεκίνησαν επί θητείας του στο δήμο Αμαρουσίου και ολοκληρώνονται από τον νυν δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Αμαρουσίου. Μαζί με τους συνεργάτες μου είχαμε μελετήσει και προετοιμάσει την υλοποίηση μιας σειράς αναπτυξιακών έργων, καθώς επίσης και έργων όπως η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου και η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Με συγκεκριμένες ενέργειες μας  ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα ομβρίων σε γειτονιές της πόλης, ενώ το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν  έργα που θα βελτιώσουν την ασφάλεια και τη ποιότητα ζωής των πολιτών. Ο νέος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, συνεχίζει ένα σπουδαίο έργο για το οποίο σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς. Με τον Δήμαρχο και τα στελέχη του συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου το Μαρούσι να συνεχίσει την ανοδική πορεία του ως μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη του μέλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό  η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει την υπερτοπικότητα της πόλης του Αμαρουσίου και συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη δήλωσε:

«Ο Περιφερειάρχης Αττικής γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του Αμαρουσίου. Το έργο διευθέτησης Ρέματος Σαπφούς καθώς και όσα αφορούν αντιπλημμυρικές υποδομές είναι κομβικής σημασίας για τους Μαρουσιώτες, όπως των περιοχών Παραδείσου και Κοκκινιάς, για τις οποίες θέσαμε επίσης τις βάσεις υλοποίησης, βάσει επικείμενων προγραμματικών συμφωνιών. Η θετική ακόμη συζήτηση για θέματα αναπλάσεων όπως το σημαντικό στην περιοχή κόμβου Μεσογείων και Σωρού καθώς και της διαμόρφωσης της ρεματιάς Πολυδρόσου μας χαροποιεί και αποδεικνύει το καλό κλίμα και τη συνεργασία των υπηρεσιών μας.

Τέλος η εγκατάσταση πεζογέφυρας στο ύψος του «Υγεία» και το γήπεδο στο κτήμα Καρέλα που θα κατασκευαστούν με πόρους της Περιφέρειας θα αναβαθμίσουν την πόλη σε επίπεδο ασφάλειας και αθλητικών υπηρεσιών αντίστοιχα. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη είναι διαρκής και αποβλέπει στη βελτίωση της καθημερινότητας όχι μόνο κατοίκων αλλά και πολλών χιλιάδων εργαζομένων του Αμαρουσίου».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ