Εφημερίδα Κοινωνική

Μετρό γραμμή 4: Σε Κατεχάκη και Γαλάτσι τα πρώτα εργοτάξια ΑΒΑΞ και ΕΡΕΤΒΟ

 Breaking News

Μετρό γραμμή 4: Σε Κατεχάκη και Γαλάτσι τα πρώτα εργοτάξια ΑΒΑΞ και ΕΡΕΤΒΟ
24 Ιουλίου 2021

Γεγονός είναι ο πρώτος εργοταξιακός χώρος της γραμμής 4 του μετρό. Όπως έγινε γνωστό, στην Κατεχάκη έγινε η πρώτη κανονική κατάληψη χώρου. Ο χώρος περιφράχθηκε αφού πρώτα έγιναν γεωτρήσεις και δεν βρέθηκαν δίκτυα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα πρώτα isobox και εκεί θα είναι τα εργοταξιακά γραφεία της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM αλλά και της Αττικό Μετρό

Αντίστοιχα, τα εργοταξιακά γραφεία της αναδόχου των πρόδρομων εργασιών, ΕΡΕΤΒΟ, στήθηκαν στο Γαλάτσι, στην περιοχή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπου παραχωρήθηκε χώρος από τον Δήμο Γαλατσίου.

Επόμενος χώρος: Λεωφόρος Βεΐκου

Επόμενος εργοταξιακός χώρος θα είναι στη Λεωφόρο Βεΐκου, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της γραμμής. Εκεί άρχισαν οι δοκιμαστικές τομές για την επιβεβαίωση των δικτύων. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εκπονηθούν και να εγκριθούν οι μελέτες από την Αττικό Μετρό για τη μετατόπισή τους.

Ακολούθως θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και συντονισμός μεταξύ αναδόχου πρόδρομων-Αττικό Μετρό και εταιρειών ΟΚΩ για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες μετατόπισης.

Τομές για την οριστικοποίηση των θέσεων ΟΚΩ γίνονται και σε άλλους εργοταξιακούς χώρους με ολιγοήμερο αποκλεισμό τμημάτων δρόμων που στη συνέχεια ξαναδίνονται στην κυκλοφορία.

Παράλληλα για τις πρόδρομες εργασίες δίδονται οδηγίες από το υπουργείο Πολιτισμού για το δεύτερο έργο που είναι οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Προετοιμασία για τους μετροπόντικες – Το 2023 η διάνοιξη σήραγγας και πρώτων σταθμών

Στα δύο εργοτάξια στα άκρα της γραμμής 4 θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την υποδοχή των δύο ΤΒΜ. Τα μηχανήματα θα παραγγελθούν από τη Γερμανία και θα είναι ολοκαίνουργια. Η εγκατάσταση και συναρμολόγησή τους εκτιμάται ότι θα γίνουν το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι δύο μετροπόντικες θα συναντηθούν στην περιοχή του Ευαγγελισμού στο πάρκο. Εκεί θα αποσυναρμολογηθούν και θα βγουν για να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά project.

Το 2023 θα είναι χρονιά-σταθμός, καθώς θα ξεκινήσουν οι μετροπόντικες να διανοίγουν τη σήραγγα της νέας γραμμής. Οι πρώτες διανοίξεις σταθμών θα είναι από τα ανατολικά στους σταθμούς Γουδή και Ζωγράφου και δυτικά στους σταθμούς Άλσος Βεΐκου και Γαλάτσι.

Ακολουθούν και οι άλλοι σταθμοί

Από Αύγουστο και Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα κλείσουν και τα πρώτα εργοτάξια σταθμών. Πρόκειται για τους σταθμούς του κέντρου: Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι και Ευαγγελισμός.

Στη συνέχεια θα συνεχιστούν οι καταλήψεις εργοταξίων μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις για τους 15 σταθμούς και τα 9 φρέατα μεταξύ σταθμών.

 

 

*ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ