Εφημερίδα Κοινωνική

Έναρξη του νέου προγράμματος Erasmus+ στο οποίο μετέχει το 2ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά

 Breaking News

Έναρξη του νέου προγράμματος Erasmus+ στο οποίο μετέχει το 2ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά
21 Ιουλίου 2021

To 2o Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πειραιά, χαράσσει τα τελευταία χρόνια τη δική του ευρωπαϊκή πορεία. Το εσπερινό Λύκειο που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της Σχολής Κοπτικής, Υφαντικής και Πλεκτικής Τέχνης (ΣΚΥΠ) υλοποιεί με επιτυχία προγράμματα Erasmus+, βραχείας μαθητείας, επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, συμπράξεων παιδαγωγικών φορέων, με σκοπό τη γνώση καλών επαγγελματικών πρακτικών για τους μαθητές, επικαιροποίησης της γνώσης του αντικειμένου τους για τους εκπαιδευτικούς, και καλλιέργειας της ευρωπαϊκής ταυτότητας για όλους. Το εσπερινό Λύκειο μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων έχει δώσει την ευκαιρία σε δεκάδες εργαζόμενους ή άνεργους μαθητές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των σπουδών τους, όπως και την κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Είμαστε, σήμερα, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση του έργου CreADtivity: Dynamics of Creativity in vulnerable adults through art”, στην οποία συμμετέχει το σχολείο μας. Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη (ΚΑ227) για την ενίσχυση της δημιουργικότητας, στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων, που δημιουργήθηκε και συντονίζεται από τον ισπανικό φορέα MAD for Europe.

Στόχος του έργου είναι να επιτρέψει σε ενήλικες (μαθητές) κάτω των 30 ετών, προερχόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (των οποίων η θέση επιδεινώθηκε λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης), να εκφραστούν μέσω της Τέχνης, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Στόχος είναι οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον τους. Στόχος είναι, επίσης, οι συμμετέχοντες, να ανακαλύψουν ότι η Τέχνη και η δημιουργικότητα είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων για το επάγγελμα και την εργασία τους. Στόχος του έργου, τέλος, είναι να δώσει στους εκπαιδευτικούς τα κατάλληλα εργαλεία για να αναπτύσσουν παρόμοιες δράσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου, θα επιδιώξουμε:

1. Την εκπόνηση μιας δημιουργικής μεθόδου μάθησης βασισμένης στην τέχνη, που θα περιλαμβάνει προσεγγίσεις που θα ικανοποιούν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ομάδων στόχων (ευάλωτους ενήλικους εργαζόμενους-μαθητές), αυξάνοντας τα κίνητρα των εργαζόμενων (ή προσωρινά άνεργων) μαθητών, και βελτιώνοντας την αυτοεκτίμηση τους.

2. Τη μείωση των αρνητικών συνεπειών της τρέχουσας κρίσης COVID-19 σε αυτούς τους εργαζόμενους-μαθητές, με τη δημιουργία νέων ιδεών και ευκαιριών, μέσω της μη τυπικής μάθησης, με βάση τη δημιουργικότητα

3. Την εκτίμηση της τέχνης, της δημιουργικότητας και του πολιτισμού, ως ζωτικής σημασίας εργαλείων για την ενίσχυση των ανθρώπινων κοινοτήτων, της ισότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης.

Στο έργο CreADtivity συμμετέχουν πέντε φορείς, προερχόμενοι από την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Φινλανδία.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ