Εφημερίδα Κοινωνική

Ένα … «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά

 Breaking News

Ένα … «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά
08 Ιουλίου 2021

Τα εγκαίνια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης του «Χαμόγελου του Παιδιού», πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στον Πειραιά παρουσία του προέδρου του οργανισμού, του δημάρχου και άλλων φορέων της πόλης. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο Πειραιά και είμαστε εδώ σήμερα για να προσφέρουμε, μέσα από κοινές, στοχευμένες δράσεις και συνέργειες, χαμόγελο σε κάθε παιδί και οικογένεια που βρίσκεται σε ανάγκη στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή. Κοινός στόχος, ο οποίος πρόσφατα επισφραγίστηκε και με σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας, είναι να φροντίσουμε κάθε παιδί και οικογένεια στους κρίσιμους τομείς της βίας, της υγείας, της εξαφάνισης και της φτώχειας. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 25 χρόνια βρίσκεται δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί προσφέροντας δωρεάν το σύνολο των υπηρεσιών καθημερινά και πανελλαδικά. Χάρη στη στήριξη του κόσμου και των εταιριών – και πάντα σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς – παραμένουμε συνεπείς στο δύσκολο έργο μας, με ποιότητα και όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού», τόνισε ο πρόεδρός του, Κώστας Γιαννόπουλος κατά την παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων.

«Το κέντρο στον Πειραιά έχει συνδεθεί με όλα τα κέντρα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα. Η συνδρομή σε ανήλικους και ενήλικους, παρέχεται σε όλους τους χώρους μας,σε 24ωρη βάση, αλλά το «Χαμόγελο» έχει αυτό το ιδίωμα ότι εάν σε κάποιον χώρο μας χρειαστεί επιπλέον δύναμη, οι εθελοντές μας στην υπόλοιπη Αττική θα συνδράμουν προκειμένου να βοηθήσουν τον χώρο που έχει ανάγκη», σημείωσε κατά την ομιλία του ο κ. Γιαννόπουλος ενώ έκανε και μια ανασκόπηση των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Δήμο, όπως εξήγησε δεν είναι μια νομική υποχρέωση αλλά «μια συμφωνία προκειμένου να βάλουμε κάτω κάποια πράγματα και να στηρίξουμε το θεσμό που είναι ο Δήμος», ξεκαθαρίζοντας πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ναι μεν ένας εθελοντικός οργανισμός που κάνει πολλά πράγματα αλλά και οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν. «Πρέπει να τους στηρίζουμε και να τους συμπληρώνουμε όχι να τους αντικαθιστούμε, αυτή είναι η αρχή μας. Ο ρόλος μας δεν είναι να «φανούμε» αλλά να είμαστε χρήσιμοι», ενώ ανέφερε πως μέσα στο 2020 στηρίχθηκαν συνολικά 57.686 παιδιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επεσήμανε σε δηλώσεις του: «Είμαστε σε ένα κεντρικό σημείο στον Πειραιά, ώστε να εγκαινιάσουμε τη νέα δομή όπως είπε και ο πρόεδρος κ. Γιαννόπουλος, αφού θέλουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα που αφορούν τα παιδιά μας και έχουν να κάνουν με θέματα υγείας, τη φτώχεια, τις εξαφανίσεις, τη βία, το μπούλινγκ. Πιστεύω ότι αυτή η συνεργασία την οποία θα αναπτύξουμε, μόνο όφελος θα έχει. Όχι για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά αλλά για τα παιδιά της πόλης μας. Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία αυτή και θα την υποστηρίξουμε». Μάλιστα ο κ. Μώραλης τόνισε πως «όσοι δουλεύουμε στον δήμο του Πειραιά έχουμε ένα σύνθημα: ότι το κάνουμε για τα παιδιά του Πειραιά. Όταν υπήρχαν κάποια παιδιά στον Πειραιά που δεν χαμογελούσαν και με τη δική σας προσπάθεια δώσαμε ένα παραπάνω ή δύο παραπάνω χαμόγελα, αυτό ήταν πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του οργανισμού.

Παρόν στα εγκαίνια έδωσε και ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Πειραιά Παναγιώτης Τζεφεράκος ο οποίος μιλώντας για την έναρξη της λειτουργίας του χώρου στο κέντρο της πόλης, ανέφερε ότι «ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στα παιδιά του Πειραιά μας, στα παιδιά που έχουν την ανάγκη της ασφάλειας, στα παιδιά που θα βγουν σε μια κοινωνία που θα την ευχαριστηθούν και δεν θα υποφέρουν».

«Χαίρομαι για αυτή τη συνεργασία η οποία ξεκινάει, γιατί ο καθένας μόνος του μπορεί να κάνει κάποια πράγματα, όλοι μαζί όμως μπορούμε με γεωμετρική πρόοδο να πολλαπλασιάσουμε την επιτυχία μας και να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε πολλά καινοτόμα πράγματα στον Πειραιά για την πόλη και τους δημότες της», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Πλατανησιώτης, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πειραιά και διευθυντής κοινωνικών υπηρεσιών δήμου Πειραιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Μιχάλης Αγρανιώτης, πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Πειραιά τονίζοντας πως «η συνεργασία μας με το Χαμόγελο του Παιδιού πηγαίνει πολύ πίσω στον χρόνο και πάντα ήμασταν πρόθυμοι κι εμείς σαν οδοντίατροι αλλά και το Χαμόγελο με την αμεσότητά του, σε οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την ιδιότητα μας, όχι μόνο στον Πειραιά. Χαιρόμαστε για αυτή τη δωρεά και τα εγκαίνια αυτού του χώρου γιατί μόνο καλό και χαμόγελα μπορεί να φέρει».

Ο Θεόδωρος Καπράλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά εξέφρασε την εκτίμηση πως ο ίδιος και τα μέλη του συλλόγου, θα μπορέσουν να βοηθήσουν από την μεριά τους στην συνολική προσπάθεια. «Μια μεγάλη δυσκολία στη ζωή μας, την κάνουμε πραγματικά έναν φάρο για κάτι μεγαλύτερο και σπουδαιότερο. Δεν υπάρχει κάτι σπουδαιότερο από τα παιδιά και ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σε ό,τι χρειαστείτε», τόνισε απευθυνόμενος στον Κώστα Γιαννόπουλο.

Το οίκημα (Λ. Βασιλέως Γεωργίου Α” 1-3 & Φίλωνος 49, Πειραιά), στο οποίο στεγάζονται οι νέες εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι δωρεά του αείμνηστου “Αγγελου Οικονόμου και θα αποτελεί τη βάση των δράσεων του οργανισμού στον Πειραιά αλλά και την ευρύτερη περιοχή.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ