Εφημερίδα Κοινωνική

Roland Garros: Η «πνευματική» νίκη του Τσιτσιπά και ο εκνευρισμένος Μεντβέντεφ

 Breaking News

Roland Garros: Η «πνευματική» νίκη του Τσιτσιπά και ο εκνευρισμένος Μεντβέντεφ
09 Ιουνίου 2021

Με ένα όνειρο τρελό και στόχο την πρώτη του παρουσία σε τελικό Grand Slam ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο Roland Garros και στο τένις γενικότερα. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας μετά την βγαλμένη από… computer game εμφάνισή του στην οχτάδα, ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή του σε ημιτελικό Grand Slam καθώς πέρυσι έφτασε ξανά μέχρι την τετράδα στο Παρίσι, όπου ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς, ενώ δύο φορές έχει παίξει και σε ημιτελικό του Australian Open, με πιο πρόσφατη την ήττα του από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ τον περασμένο Φεβρουάριο.

 Η αγωνιστική και πνευματική βελτίωση του Τσιτσιπά

Αυτή τη φορά όμως ο Τσιτσιπάς ήταν αλάνθαστος, ξεπέρασε με κυριαρχικό τρόπο το εμπόδιο του Ρώσου τενίστα, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, και βλέπει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση την επερχόμενη μάχη του με τον Σάσα Ζβέρεφ το βράδυ της Παρασκευής (11/6). Αλλωστε, το θετικό head to head που έχει με τον Ζβέρεφ (5-2 νίκες) δείχνει ότι ο Γερμανός ζορίζεται περισσότερο όταν βρίσκει απέναντί του τον Ελληνα πρωταθλητή. Ούτως ή άλλως πάντως, πρόκειται για μια τενιστική μάχη με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα αναμετρηθούν δύο απ” τους καλύτερους της νέας γενιάς του τένις (ο Τσιτσιπάς είναι γεννηθείς το 1998 και ο Ζβέρεφ το 1997), στην πρώτη τους μονομαχία σε Grand Slam. Κι είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές…

Ο στόχος του Στέφανου πάντως, είναι διπλός:

1. Ψάχνει το αυτονόητο, δηλαδή τη νίκη που θα τον στείλει για πρώτη φορά στον τελικό ενός Grand Slam και θα τον φέρει πιο κοντά και στον πρώτο και ιστορικό για το ελληνικό τένις major τίτλο του.

2. Εφόσον νικήσει τον Ζβέρεφ, ανεξάρτητα από την έκβαση του τελικού, θα κατορθώσει να σκαρφαλώσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο νούμερο 4 της κατάταξης, εκτοπίζοντας τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ. Θα κάνει career high καθώς το 5 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ATP Ranking αποτελεί την καλύτερη επίδοσή του μέχρι σήμερα.

Προσηλωμένος στον στόχο

Ο Τσιτσιπάς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει βελτιωθεί σημαντικά στο παιχνίδι του, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πνευματική κατάσταση με την οποία μπαίνει στο κορτ. Η ψυχραιμία, η καθαρή σκέψη και ο βαθμός αυτοσυγκέντρωσης που παρουσιάζει καθόλη τη διάρκεια των αγώνων του, δείχνει πόσο πολύ έχει δουλέψει (και) σε αυτόν τον τομέα. Δεν αντιδρά, δεν χάνει το μυαλό του, δεν αποσπά την προσοχή από τον στόχο του. Στο παιχνίδι με τον Ρώσο, έναν αντίπαλο που παραδοσιακά τον έχει δυσκολέψει πολύ και που μέχρι πρότινος κατόρθωνε να του προκαλεί εκνευρισμό, ήταν κάτι περισσότερο από φανερό ότι ο Τσιτσιπάς, ό,τι κι αν γινόταν στο κορτ, ό,τι κι αν έκανε ο Μεντβέντεφ, ήταν προσηλωμένος στο παιχνίδι του, στη νίκη…

Ο εκνευρισμός του Μεντβέντεφ

Την ίδια ώρα ο Μεντβέντεφ έβγαλε στο γήπεδο όλες του τις ιδιοτροπίες. Ιδίως μόλις διαπίστωσε ότι χάνει το παιχνίδι, βλέποντας τον Τσιτσιπά να έχει απαντήσεις σε κάθε προσπάθειά του για αντεπίθεση, δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του. Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, μάλλον για ασήμαντη αφορμή, διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή Τη μία τον ενόχλησαν κάποιοι υπάλληλοι του Roland Garros που έκαναν θορύβους και στη συνέχεια του έφταιξαν τα φώτα που τρεμόπαιξαν κατά τη διάρκεια ενός σερβίς. Μάλιστα απαίτησε από τον άρχοντα του αγώνα να του δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ξανά το πρώτο του χαμένο σερβίς. Κι όταν ο umpire του το αρνήθηκε διότι δεν το αντιλήφθηκε, ο Ρώσος του είπε: «Τουλάχιστον συμφωνείς, ότι εξαιτίας δικού σου λάθος, μπορεί να χάσω ολόκληρο το ματς».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ