Εφημερίδα Κοινωνική

Με «Παρέμβαση στο Δρόμο» ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη βρίσκεται κοντά στους άστεγους

 Breaking News

Με «Παρέμβαση στο Δρόμο» ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη βρίσκεται κοντά στους άστεγους
23 Ιουνίου 2021

 «Άστεγος, δέχομαι και χαμόγελα. Αυτήν τη στιγμή καταφέρνω να στέκομαι στα πόδια μου και να μην έχω χάσει το μυαλό μου. Είναι καλοί οι Έλληνες μωρέ. Μέσα μας έχουμε έναν συναισθηματισμό. Είμαστε ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Αυτό είναι ο Έλληνας. Πολλές φορές όταν σε δει στον δρόμο, τελικά θα σε βοηθήσει και δεν θα σε κλωτσήσει. Οι νέοι άνθρωποι βοηθάνε πιο πολύ. »

Δημήτρης

Lifo 22/6/2020

 

«Παρέμβαση στο Δρόμο» πραγματοποιεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την αντιμετώπιση των αστέγων. Πριν από λίγες μέρες υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της UNESCO, βρέθηκαν κοντά στους ανθρώπους που ζουν χωρίς στέγη σε διάφορα σημεία της πόλης και είχαν καταγραφεί από τον Δήμο και τους ενημέρωσαν  για τις Δομές φιλοξενίας και σίτισης.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

«Η καταγραφή των αστέγων της πόλης μας είναι το πρώτο βήμα που έχουμε κάνει και τώρα προχωράμε σε πρακτικές άμεσης αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού αυτών των ευάλωτων ομάδων. Γι’αυτό το λόγο  η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, συμμετέχει στο πρόγραμμα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ προκειμένου να  καλύψει τις ανάγκες επιβίωσης των αστέγων συμπολιτών μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να παραμένει απλός θεατής απέναντι στην κοινωνική εξαθλίωση αλλά έχει χρέος να αναπτύξει εκείνα τα δίκτυα αλληλεγγύης που θα εστιάζουν στην κάλυψη των βιοτικών και υγειονομικών αναγκών των κοινωνικά αδύναμων δημοτών μας .

Το φαινόμενο έλλειψης στέγης αν και διαχρονικό είναι πολυσύνθετο με πολλά ποικιλόμορφα χαρακτηριστικά και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η κοινωνική μας παρέμβαση είναι προσανατολισμένη στην άμεση διαχείριση του προβλήματος υιοθετώντας εκείνη τη στρατηγική που θα της επιτρέπει την κοινωνική υποστήριξη των «αόρατων» συνανθρώπων μας».

Το πρόγραμμα «Παρέμβαση στο Δρόμο» επιχειρεί να αντιμετωπίσει το σύνολο των αναγκών των αστέγων μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που ενισχύει την ατομική τους προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους με στόχο την σταδιακή επανένταξή τους. Ακόμη περιλαμβάνει υπηρεσίες άμεσης ανακούφισης των αστέγων όπως πρώτες βοήθειες, νοσηλευτικές και ιατρικές συμβουλές, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και ενημέρωση-δικτύωση των αστέγων με υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Παράλληλα η δράση καταγράφει τις συνθήκες διαβίωσης στο δρόμο, χαρτογραφεί τις περιοχές που διαβιούν λειτουργώντας ως εργαλείο σε ερευνητικές εργασίες, (ανα)διαμορφώνοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προγράμματος βάσει των τρεχουσών αναγκών των αστέγων και του περιβάλλοντος που ζουν.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ