Εφημερίδα Κοινωνική

Blue Lab: To Κέντρο που στηρίζει έμπρακτά την ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας

 Breaking News

Blue Lab: To Κέντρο που στηρίζει έμπρακτά την ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας
18 Ιουνίου 2021

Η ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και των τεχνολογικών δεξιοτήτων αποτελούν τους βασικούς στόχους του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά, Blue Lab, το οποίο σύντομα κλείνει 2 χρόνια λειτουργίας.

Με γνώμονα την ανάπτυξη της καινοτόμας επιχειρηματικής δραστηριότητας σε τομείς της γαλάζιας ανάπτυξης, ο Δήμος Πειραιά έχει δημιουργήσει μια δομή που συστήνει στους πολίτες, μέσα από δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, καινοτόμες τεχνολογίες – όπως αυτές του 3D και των αυτοματισμών. Παράλληλα, μέσω τού δωρεάν προγράμματος επιτάχυνσης νέων επιχειρηματικών ιδεών, παρέχει βήμα σε εν δυνάμει επιχειρηματικές ομάδες, ώστε να ωριμάσουν την ιδέα τους, να διαμορφώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια  και να μπορέσουν να δρομολογήσουν την διείσδυση τους στην αγορά.

Μέσα σε δύο χρόνια, το Blue Lab έχει καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς του οικοσυστήματος καινοτομίας αναφορικά με τη Γαλάζια Οικονομία αλλά και να υποστηρίξει ένα σημαντικό αριθμό νέων που επιθυμούν να μάθουν και να εξελιχθούν. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μέχρι σήμερα, το Κέντρο έχει ολοκληρώσει 5 κύκλους δωρεάν προγραμμάτων, προσφέροντας συνολικά πάνω από 120 ώρες τεχνολογικών σεμιναρίων (3D design & Printing, Αυτοματισμοί), 400 ώρες επιχειρηματικών σεμιναρίων, και περισσότερες από 1000 ώρες coaching.

Επιπλέον, έχει υποστηρίξει με εξοπλισμό, υλικό και καθοδήγηση 28 ανεξάρτητα «δοκιμαστικά» project (prototyping) και έχει υποδεχθεί και ξεναγήσει στον χώρο του πάνω από 630 μαθητές και σπουδαστές.  Παράλληλα, όλες οι παραπάνω ενέργειες έχουν συνοδευτεί από από μια σειρά workshops, συναντήσεων, ημερίδων, εκδηλώσεων δικτύωσης και προβολής του Κέντρου τις οποίες έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους πλήθος εκπροσώπων της αγοράς αλλά και σημαντικών θεσμικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ανάλογων δομών.

Η ομάδα του Βlue Lab συνεχίζει να υποδέχεται καθημερινά καινοτόμες ιδέες, να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να τις υποστηρίζει μέσα από τις υπηρεσίες του. Παράλληλα αναπτύσσει συνεχώς νέες συνεργασίες με φορείς και οργανισμούς που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό,  δηλαδή την καλλιέργεια και υποστήριξη της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, και σχεδιάζει νέες δράσεις δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας. Ήδη ετοιμάζεται ο 6ος κύκλος προγραμμάτων ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ των προσφερόμενων υπηρεσιών και ένα ταξίδι μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ανάλογες δομές του εξωτερικού, για επιλεγμένους συμμετέχοντες. Περαιτέρω πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη σελίδα του κέντρου www.bluelab.gr

blue-lab_logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ