Εφημερίδα Κοινωνική

Alert για την greek mafia – Έρχεται αυστηροποίηση ποινών!

Alert για την greek mafia – Έρχεται αυστηροποίηση ποινών!
03 Ιουνίου 2021

Σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης αναδεικνύεται η εγκληματικότητα. Η ανεξέλεγκτη δράση της Greek mafia, με τα συμβόλαια θανάτου να εκτελούνται μέρα μεσημέρι, παρά τον «πόλεμο στο οργανωμένο έγκλημα» που κήρυξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η πανδημία κράτησε μέσα στα σπίτια τους τους περισσότερους πολίτες και κλειστά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις στις οποίες οι νονοί πουλάνε προστασία. Η επαναλειτουργία ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις ζώνες «επιρροής». Τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών είναι σε εξέλιξη.

Η ασφάλεια και η τάξη ήταν προεκλογική και κυβερνητική δέσμευση της ΝΔ. Η μεγάλη δυσαρέσκεια έχει σημάνει alert. Πυκνώνουν οι φωνές και μέσα στη Ν.Δ οι οποίες ζητούν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από την αστυνομία στην εξάρθρωση των παράνομων δικτύων των νονών της νύχτας και των συνεργών τους αλλά και την πάταξη της καθημερινής εγκληματικότητας. «Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα» είναι η επωδός που συνοδεύεται και από αιχμές για τον κ. Χρυσοχοίδη που επιδίδεται στους γνωστούς επικοινωνιακούς λεονταρισμούς αλλά χωρίς ακόμη μέσα στα δυο χρόνια να έχει να δείξει μια θεαματική σύλληψη.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το NEWPOST αναγνωρίζουν ότι η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος δεν έχει αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ακόμη να στηρίζει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η πίεση της στελεχιακής και εκλογικής βάσης της ΝΔ φτάνει όμως και στο Μαξίμου. Γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWPOST:

Αναθεωρούνται τα αστυνομικά επιχειρησιακά σχέδια. Η εξειδίκευση και η εκπαίδευση των αστυνομικών στο κυνήγι της μαφίας κρίνονται αναγκαίες μαζί με την αναδιάρθρωση αστυνομικών τμημάτων.

Στο τραπέζι είναι το τεράστιο και κρίσιμο έλλειμα της συνεννόησης μεταξύ υπηρεσιών όπως είναι το ΣΔΟΕ, η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, η Κρατική Ασφάλεια κλπ. Το «follow money» είναι το κλειδί.

Ταυτόχρονα είναι υπό επεξεργασία νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή της δικαιοσύνης. Υπάρχουν ποινικές υποθέσεις που είναι ανοιχτές από το 2004!

Νέα τροποποίηση εξετάζεται στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε άρον – άρον ελάχιστα 24ωρα πριν χάσει τις εκλογές η κυβέρνηση Τσίπρα. Εξετάζεται αυστηροποίηση των ποινών αλλά και κλείσιμο κάποιων παραθύρων τα οποία αξιοποιούν οι παράνομοι για να βγαίνουν εύκολα από τις φυλακές. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν συλληφθεί πάνω από 100 φορές και συνεχίζουν αμετανόητοι και ανενόχλητοι την εγκληματική τους δραστηριότητα.

«Πρέπει να φανεί και η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας σε αυτό το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχει καθαρά πολύ υψηλούς οικονομικούς στόχους» δήλωσε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη στο MEGA.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, η κυβέρνηση στις θετικές εντυπώσεις των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του εγκλήματος έχουν κατρακυλήσει στο 28%, από το πάνω από 50% που ήταν.

Υπεροχή!

Αντίθετα, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδεικνύει μεγάλη αντοχή, στην γενική της εικόνα, παρά το γεγονός ότι η χώρα αρχίζει να βγαίνει από την μεγάλη περιπέτεια της πανδημίας του COVID 19, που έπληξε πολιτικά αρκετές κυβερνήσεις. Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον «Σκάι», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκεντρώνει 36,5% έναντι 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 43% έναντι 25% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έρχεται, όμως, τρίτος μετά τον «κανένα» (28%).

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ