Εφημερίδα Κοινωνική

Βρετανία: Χιλιάδες νέοι χόρεψαν σε συναυλία χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε πιλοτικό covid-free μουσικό φεστιβάλ

Βρετανία: Χιλιάδες νέοι χόρεψαν σε συναυλία χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε πιλοτικό covid-free μουσικό φεστιβάλ
03 Μαΐου 2021

Χιλιάδες νέοι Βρετανοί, διασκέδασαν και χόρεψαν χωρίς μάσκες και αποστάσεις, στο πλαίσιο μουσικού φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Λίβερπουλ χθες το βράδυ.

Οι ενθουσιασμένοι συμμετέχοντες -περίπου 5.000- έφτασαν την Κυριακή στο Sefton Park, ενώ το φεστιβάλ αποτελεί και πιλοτικό event στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης της Βρετανίας για επιστροφή στην κανονικότητα.

Η γενικότερη ιδέα τέτοιων διοργανώσεων σε αυτή τη φάση, είναι η συλλογή δεδομένων για το πώς θα πραγματοποιούνται παρόμοια events, χωρίς να ρισκάρουν για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στη Βρετανία, μάλιστα, ελπίζουν τα αποτελέσματα μετά από το εν λόγω μουσικό φεστιβάλ στο Λίβερπουλ να είναι τα επιθυμητά, ώστε να αρχίσουν πάλι να διοργανώνονται τέτοια φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.

Όσοι παρευρέθηκαν χθες στο φεστιβάλ, δεν ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, ούτε να κρατάνε τις απαραίτητες αποστάσεις, αλλά ήταν υποχρεωμένοι για την είσοδό τους, να επιδείξουν αρνητικό τεστ στο οποίο θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί το πολύ 24 ώρες πριν τη συναυλία. Υποχρεούνται επίσης να υποβληθούν σε ένα ακόμα τεστ, πέντε μέρες μετά το φεστιβάλ και να στείλουν στους διοργανωτές τα αποτελέσματα.

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας, περιέγραψε το εν λόγω event ως μια «αξιοσημείωτη περίπτωση», καθώς οι παρευρισκόμενοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο «μουσικό φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και όλα αυτά χάρη στην επιστήμη».

Δείτε ΕΔΩ τα βίντεο


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ