Εφημερίδα Κοινωνική

Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την άγρια καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας

Βίντεο ντοκουμέντο πριν από την άγρια καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας
19 Μαΐου 2021

Έκλεψαν αυτοκίνητο, έκαναν διάρρηξη κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και επιτέθηκαν ακόμα και στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Με ένα βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr, αποκαλύπτεται το θράσος των τριών διαρρηκτών, μεταξύ των οποίων κι ενός αγοριού ηλικίας 17 ετών.

Οι τρεις δράστες της διάρρηξης τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (13.05.2021) σήμαναν συναγερμό στις αστυνομικές αρχές, καθώς προκάλεσαν καταδίωξη, όταν το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δεν σταμάτησε σε έλεγχο της Άμεσης Δράσης στη διασταύρωση των οδών Πέτρας και Ναυπλίου στον Κολωνό.

Μάλιστα ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να εμβολίσει το περιπολικό της αστυνομίας, ενώ συγκρούστηκε και με σταθμευμένο αυτοκίνητο. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και λίγη αργότερα, οι τρεις δράστες που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, το εγκατέλειψαν σε περιοχή των Σεπολίων. Εκεί πεζή προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ είχαν πετάξει και τα κλοπιμαία.

Αστυνομικοί κατάφεραν βρεθούν και πάλι στα ίχνη τους και πέρασαν χειροπέδες στο 17χρονο που αντιστάθηκε, ενώ στην προσπάθεια τους να συλλάβουν και τον 33χρονο που φέρεται να ήταν ο οδηγός του οχήματος, αυτός επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό τον οποίο έριξε από τη μηχανή.

«Στη συμβολή των οδών Ορφέως και Αχνιάδων εντοπίσαμε τα άτομα. Τα καταδίωξα πεζός και ο έτερος συνάδελφος με την μηχανή. Στο ύψος της Πειραιώς στον αριθμό 106 και ενώ είχαμε καταφέρει να περικυκλώσουμε τον έναν εκ των τριών δραστών, για να διαφύγει τη σύλληψη του έτρεξε και έπεσε σκόπιμα προς τον συνάδερφο τον οποίο έριξε κάτω από τη μοτοσυκλέτα, με κίνδυνο της ζωής του συναδέλφου», ανέφερε στην κατάθεσή του ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην καταδίωξη. Ο τρίτος εκ των δραστών κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Πως ξεκίνησαν όλα

Με οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, το newsit.gr, αποκαλύπτει καρέ – καρέ το χτύπημα των τριών διαρρηκτών σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή των Σεπολίων. Στο βίντεο απεικονίζεται με κάθε λεπτομέρεια όλη η δράση τους.

Οι δράστες αφού φτάνουν στις 03:55 τα ξημερώματα της Πέμπτης με το κλεμμένο κόκκινο αυτοκίνητο στην οδό Ευαλκίδου, το ακινητοποιούν στη μέση του δρόμου, αδιαφορώντας εάν θα έρθει κάποιο άλλο όχημα.

Αποβιβάζονται και οι τρεις και αμέσως κατευθύνονται προς το κατάστημα. Φορώντας οι δύο από αυτούς άσπρα ρούχα και ο τρίτος μαύρα, έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Αν και γνωρίζουν ότι οι κινήσεις τους καταγράφονται από κάμερα ασφαλείας, όχι μόνο αδιαφορούν άλλα ο ένας από αυτούς σηκώνει το χέρι του και κάνει χειρονομία.

Οι τρεις δράστες με γάντια στα χέρια καταφέρνουν να σηκώνουν τα ρολά του καταστήματος και με ένα σιδερένιο καπάκι από υπόνομο της ΕΥΔΑΠ σπάνε την τζαμαρία. Ο δύο από αυτούς, με τον ένα να κρατάει στα χέρια του ένα κουτί μπαίνουν εντός του καταστήματος. Μετά από 18 δευτερόλεπτα θα βγουν από αυτό έχοντας στο κουτί κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ. Και οι τρεις τους θα μπουν στο κόκκινο κλεμμένο όχημα και θα φύγουν από το σημείο για να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα από τους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ