Εφημερίδα Κοινωνική

Βάρη: Πώς εκτέλεσαν τον 39χρονο πυγμάχο Τάσο Μπερδέση με καλάσνικοφ και 10 σφαίρες (φωτο)

Βάρη: Πώς εκτέλεσαν τον 39χρονο πυγμάχο Τάσο Μπερδέση με καλάσνικοφ και 10 σφαίρες (φωτο)
31 Μαΐου 2021

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛΑΣ τη δολοφονία του 39χρονου πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, από άγνωστους εκτελεστές, το πρωί της Δευτέρας, στην περιοχή της Βάρης και ειδικότερα την ώρα που βρισκόταν στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 23.

Το θύμα είχε απασχολήσει την ΕΛΑΣ κατά το παρελθόν για υποθέσεις της νύχτας και υποθέσεις εκβιασμών, ενώ είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Τον εκτέλεσαν με δέκα σφαίρες

Ο Μπερδέσης είχε βγει από τον πυγμαχικό όμιλο «Αίολος», είχε μπει σε αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού και τότε τον πλησίασε ένα γκρι τζιπ με τον δράστη να πυροβολεί εναντίον του τουλάχιστον δέκα φορές με πολεμικό καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα ο 39χρονος να χάνει ακαριαία τη ζωή του.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εκτελεστών του πυγμάχου. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ektelesh_varh

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Ο Τάσος Μπερδεσης γεννήθηκε στην Πάτρα στις 23 Νοεμβρίου του 1982. Στα 15 του χρόνια άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πυγμαχίας και μετά από λίγα χρόνια μετακομίζει στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρο του, να γίνει πυγμάχος.

boxing

 

 

 

 

 

 

Στο ενεργητικό του είχε 6 νίκες, μια ισοπαλία και έχει κερδίσει περίπου 340 παιχνίδια ερασιτεχνικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και έχει μόνο οχτώ ήττες.

Το 2011 βραβεύτηκε από τον Παναθηναϊκό σαν τον καλύτερο αθλητή όλων των αθλημάτων του συλλόγου σε ψήφους.

Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αν και ξεκίνησε στα 12 του με Καράτε ήταν η πυγμαχία το 1993 που τον κέρδισε.

berdesis2

 

 

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος είχε λάβει μέρος -και αναδείχθηκε νικητής- πριν από λίγα χρόνια σε γνωστό ριάλιτι επιβίωσης.

Αθώος για μακελειό στην Πάτρα

Ήταν το 2013 όταν το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον Τάσο Μπερδέση, καθώς και την τέως σύντροφό του.

Οι Μπερδέσης και η σύντροφός του είχαν κατηγορηθεί τον Μάιο του 2012 για υπόθαλψη εγκληματία. Ειδικότερα, κατηγορήθηκαν ότι παρείχαν στέγη και κάλυψη, σε έναν άνδρα, ο οποίος είχε δολοφονήσει στην Πάτρα δύο άτομα που θεωρούσε ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία του ενός άλλου άνδρα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι Μπερδέσης και η τέως σύντροφός του, καθώς και τρία άλλα άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη βραδιά στο σπίτι αγνοούσαν την εμπλοκή του άνδρα καθώς και ότι καταζητείτο.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε κρατηθεί προφυλακιστέος, πριν αθωωθεί, για 90 ημέρες.

Το σημείο της δολοφονίας στη Βάρη:

ektelesh_varh1

 

 

 

 

 

 

 

 

ektelesh_varh2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ