Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση του Ανδρέα Ευθυμίου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για θέματα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Συνάντηση του Ανδρέα Ευθυμίου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για θέματα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
18 Μαΐου 2021

Μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και ο π. Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου συνόδευε στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Μανώλης Αντωνάκος.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό την έγκριση – ένταξη των προτάσεων του Δήμου μας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» όπως αυτές έχουν υποβληθεί και αφορούν αστικές αναπλάσεις, smart cities, δράσεις ηλεκτροκίνησης στον Δήμο, Ελλάδα 1821-2021, συντηρήσεις σχολείων, ανακύκλωση κλπ.

Ο Ανδρέας Ευθυμίου ενημέρωσε τον Στέλιο Πέτσα, ως αρμόδιο για θέματα της Αυτοδιοίκησης, για τις διεκδικήσεις του Δήμου, όπως ο Προαστιακός στον Ταύρο, η απομάκρυνση των ηχοπετασμάτων, η προώθηση του έργου του Φαληρικού Όρμου, η ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Μοσχάτο και στον Ταύρο, η παραχώρηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ στον Δήμο, ζητώντας τη στήριξή του.

Επίσης ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υπουργό τη στήριξη του Υπουργείου σε θέματα που αφορούν το σύνολο της αυτοδιοίκησης όπως η ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει τις δράσεις του Δήμου και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» θα υλοποιηθούν σημαντικές δράσεις του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί του προκειμένου να του εκθέσουμε τα προβλήματα της πόλης μας και να ζητήσουμε τη στήριξη του Υπουργείου για έγκριση των προτάσεών μας στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Συζητήσαμε επίσης θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η συζήτηση ήταν χρήσιμη και παραγωγική και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα, καθώς και τον π. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος ήταν παρών και ο οποίος συνεχίζει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Δήμου μας».

efth-petsas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ