Εφημερίδα Κοινωνική

Πέτσας για εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ: Νέες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση

 Breaking News

Πέτσας για εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ: Νέες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση
19 Μαΐου 2021

Στον νέο εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ, ο οποίος θα δίνει νέες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει αρμοδιότητες για να ρυθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών και υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμά μας επιτάσσει η Αυτοδιοίκηση να έχει σοβαρές λειτουργικές αρμοδιότητες για να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αυτό πετυχαίνει ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι σημαντική πρόνοια του νομοσχεδίου η επαναφορά της 5ετίας και ο καθορισμός ημερομηνίας για τις εκλογές ώστε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων η κατάρτιση των συνδυασμών, και αποτελεί καλό παράδειγμα και για τις εθνικές εκλογές.

«Με το νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει ταφόπλακα στο Νόμο Σκουρλέτη με τον οποίο διαφωνούσαν και αιρετοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος είχε προκαλέσει πρωτοφανή ακυβερνησία και θα οδηγούσε σε τέλμα και αν δεν ερχόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και να δώσει αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή -για παράδειγμα- δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα τα δύο σχεδόν χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση τον Μάιο του 2019», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, σχετικά με τις αρμοδιότητες στο Δημόσιο ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ξεκινά μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο η σχετική συζήτηση και θα έχουμε ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων προκειμένου μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουμε ένα πλαίσιο που θα διέπει αυτές τις αρμοδιότητες και οι πολίτες να γνωρίζουν ποιος είναι υπεύθυνος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ