Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα εποχή για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας

Νέα εποχή για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας
13 Μαΐου 2021

Η προσπάθεια αναβάθμισης και αποκατάστασης των υποδομών της πόλης, προκειμένου να απολαμβάνουν οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας την υψηλότερη, κατά το δυνατόν, ποιότητα υπηρεσιών, για την σημερινή Δημοτική Αρχή είναι συνεχής και καθημερινή. Με σχεδιασμό και οργάνωση, η πόλη ημέρα με την ημέρα ανακτά το χαμένο έδαφος.

Σειρά έχουν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης, γιατί τα παιδιά μας αξίζουν το καλλίτερο.

Σε όλους τους παιδικούς σταθμούς πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης και επισκευών στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πατώματα αποκαθίστανται ή ανακαινίζονται, κατασκευάζονται νέοι, κατάλληλοι αποθηκευτικοί χώροι, σύγχρονες τουαλέτες κ.λπ.

Ταυτοχρόνως, ο Δήμος προβαίνει στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. Ήδη έχουν παραληφθεί νέα παιχνίδια για τους εξωτερικούς χώρους (τραμπάλες, κούνιες κ.λπ.), ενώ, πραγματοποιούνται ανάλογες προμήθειες παιχνιδιών εσωτερικού χώρου και σύγχρονου παιδαγωγικού υλικού το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της φαντασίας, συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και εξασκεί τους μικρούς φιλοξενούμενους των παιδικών σταθμών στην λεπτή και αδρή κινητικότητα. Να επισημανθεί ότι, όλα τα υλικά είναι φιλικά στο περιβάλλον και απολύτως αβλαβή καθώς πληρούν τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

11

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλα τα παραπάνω, στην διάθεση των εξειδικευμένων παιδαγωγών που εργάζονται στον Δήμο και είναι προσανατολισμένοι στην παιδοκεντρικού χαρακτήρα διδασκαλία, καθιστούν πρότυπους τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας και αποδεικνύουν ότι για τον Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο και την σημερινή Δημοτική Αρχή, οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι χώροι παιδικού parking, αλλά, χώροι στους οποίους γίνεται ουσιαστική παιδαγωγική εργασία.

Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας, σήμερα, επιδιώκει την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους δημότες, φροντίζει τα παιδιά, φροντίζει το μέλλον της πόλης, στηρίζει την προσπάθεια των γονέων.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ