Εφημερίδα Κοινωνική

Με κάμερες, κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ οχυρώνει η ΕΛ.ΑΣ. το «νησί των ανέμων»

Με κάμερες, κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ οχυρώνει η ΕΛ.ΑΣ. το «νησί των ανέμων»
28 Μαΐου 2021

Σαράντα κάμερες στις εισόδους της Χώρας της Μυκόνου, όπως και άλλες στην Ελιά, στον Πάνορμο, στην Άνω Μερά, στον Πλατύ Γιαλό, στον Άγιο Στέφανο, στο κεντρικό λιμάνι και σε άλλα σημεία, όπως και ενεργοποίηση τριών ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο ασφαλείας του «νησιού των ανέμων» που κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, celebrities αλλά και… συμμορίες από κάθε γωνιά της γης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στο νησί αναμένεται φέτος η αστυνομική δύναμη να μετρά συνολικά 145 στελέχη (95 μόνιμοι και 50 δόκιμοι). Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται αξιωματικοί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τις υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων αλλά και εξειδικευμένα κλιμάκια δίωξης συμμοριών διαρρηκτών της Αττικής. Κύριος στόχος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μειωθούν δραστικά οι 280 κλοπές και διαρρήξεις καθώς και οι επτά – οκτώ σοβαρές ληστείες που καταγράφονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τον λόγο αυτό εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο δράσης που προβλέπει από αποκλεισμούς δρόμους, ειδικούς ελέγχους για τη σύλληψη κακοποιών σε περίπτωση ληστρικής επίθεσης, κατακόρυφη αύξηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών, των ελέγχων σε καταστήματα για τη δράση «μπράβων» και διακινητών ναρκωτικών, μέχρι παρεμβάσεις σε παράνομες οικοδομικές εργασίες κ.α.

Σημαντικό ρόλο σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» στο νέο δόγμα ασφάλειας του νησιού θα διαδραματίζει και αξιωματικός με προϋπηρεσία στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική αλλά και άλλοι βαθμοφόροι που έως τώρα υπηρετούσαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σε αστυνομικές υπηρεσίες του Αγίου Παντελεήμονα, της Κηφισιάς, του Παπάγου και του Αμαρουσίου. Επίσης, στην Υποδιεύθυνση Μυκόνου μετατίθενται αξιωματικοί από υπηρεσίες συνοριοφυλακής στον Έβρο όπως και συνάδελφοί τους από την Τροχαία Αττικής. Επίσης στη Μύκονο αναμένεται να μεταβεί το καλοκαίρι πολυμελές κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής για να ενισχύσει τις έρευνες για εγκληματικές ενέργειες.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ