Εφημερίδα Κοινωνική

Γλυκά Νερά: Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει σήματα τηλεφώνων – Το προφίλ των δολοφόνων

Γλυκά Νερά: Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. σαρώνει σήματα τηλεφώνων – Το προφίλ των δολοφόνων
14 Μαΐου 2021

Ο «κοριός» της Ελληνικής Αστυνομίας ίσως αποδειχτεί ένας πολύτιμος σύμμαχος των αστυνομικών που ερευνούν τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Οι Αρχές πραγματοποιούν σαρώσεις σημάτων κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από τις 3.00 έως τις 6.00 το πρωί της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή όπου βρίσκεται η μεζονέτα της οικογένειας.

Οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι περίπου στις 5.00 το πρωί και διέφυγαν περίπου στις 6.00 το πρωί. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν κατά πόσο οι κακοποιοί ήταν στην περιοχή και κάποιες ώρες πριν την επίθεση, στο πλαίσιο κατόπτευσης του χώρου.

Οι σαρώσεις γίνονται για τον εντοπισμό σημάτων κινητών τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής. Σύμμαχος των Αρχών για να βρεθούν τα τηλέφωνα των δραστών είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη αλλά και το γεγονός ότι στις 5.00 το πρωί που έγινε η ληστεία δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω και έτσι μπορούν πιο εύκολα να αποκαλυφθούν εκπομπές σημάτων από ύποπτα κινητά τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι κακοποιοί είχαν πάνω τους κινητά τηλέφωνα (χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι αυτά είναι καταχωρημένα στα πραγματικά τους στοιχεία).

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν να μιλήσουν ξανά με τον 33χρονο σύζυγο του θύματος, σε μία προσπάθεια να θυμηθεί περισσότερα στοιχεία.

Η διαδρομή

Στοιχεία για τη διαδρομή των δολοφόνων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η Αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει εάν οι δράστες κινήθηκαν μετά τη δολοφονική επίθεση προς τα δυτικά προάστια της Αθήνας. Τα δύο κλιμάκια των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών, τα οποία συγκροτήθηκαν για τη σύλληψη των ληστών, εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που έχουν «πιάσει» ύποπτα οχήματα την επίμαχη ώρα.

Το ερώτημα είναι εάν τα μέλη της συμμορίας κινήθηκαν ή όχι προς την έξοδο της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση προς τη δυτική Αττική. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, τότε οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να κλείσουν τον κύκλο των υπόπτων, διότι θα επικεντρωθούν στις σκληρές ομάδες ληστών της συγκεκριμένης περιοχής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετές είναι οι σκληρές συμμορίες που «χτυπούν» σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και στη συνέχεια επιστρέφουν (πολλές φορές μέσω της Αττικής Οδού) στην «έδρα» τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει κατά πόσο οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ο 33χρονος πιλότος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα οικόπεδο που ήθελε να αξιοποιήσει. Η αγοραπωλησία είχε γίνει και έτσι ο 33χρονος δε θα μπορούσε να έχει στο σπίτι του μετρητά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί, όμως, θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία, έστω και εάν αυτή ήταν λανθασμένη.

Οι ληστές επέμεναν στις ερωτήσεις τους για το που βρίσκονται μετρητά, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι πίστευαν ότι στο σπίτι βρίσκονται περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15.000 ευρώ που αφαίρεσαν. Η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο η συμμορία των τουλάχιστον τριών ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ