Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Ραγκούσης για το νέο εργασιακό Νομοσχέδιο:Η Κυβέρνηση αυτή στα εργασιακά είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους

Γ. Ραγκούσης  για το νέο εργασιακό Νομοσχέδιο:Η Κυβέρνηση αυτή στα εργασιακά είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με συγκεκριμένους  επιχειρηματικούς κύκλους
09 Μαΐου 2021

«Η Κυβέρνηση αυτή στα εργασιακά είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους» 

Αυτό το νομοσχέδιο είναι τραγικό, είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι έρχεται μέσα στην πανδημία, η οποία όπως ξέρουμε πολύ καλά έχει στείλει στην ανεργία πολλές χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που ήδη υπήρχαν μέχρι τότε και εργαζόμενες.

Την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου ο κόσμος και πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι το έχουν τούμπανο και προς το παρόν η Κυβέρνηση νομίζει ότι το έχει κρυφό καμάρι.

Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Γ. Ραγκούση στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN .

Θα απαντήσω με μία πολύ γνωστή παροιμία για την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου , ότι ο κόσμος και πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι το έχουν τούμπανο και προς το παρόν η Κυβέρνηση νομίζει ότι το έχει κρυφό καμάρι.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι τραγικό ,είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι έρχεται μέσα στην πανδημία, η οποία όπως ξέρουμε πολύ καλά έχει στείλει στην ανεργία πολλές χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που ήδη υπήρχαν μέχρι τότε και εργαζόμενες.

Έρχεται μετά από μία 10ετες σφυροκόπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων λόγω των μνημονιακών διαδρομών που αναγκάστηκε να κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και κυρίως έρχεται και σε μια εποχή που αλλάζει ο κόσμος.

Ο Μπάιντεν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε αυτή την περίφημη δήλωση πριν από λίγες ημέρες λέγοντας ότι τις ΗΠΑ δεν τις έχτισε η Wall Street, τις έχτισε η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ βασισμένη στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους.

Ερχόμαστε λοιπόν σε μια εποχή που όλοι έχουν καταλάβει ότι αυτή η Κυβέρνηση δε θα έφερνε αυτά όλα που ειπώθηκαν προηγουμένως .

Η Κυβέρνηση αυτή είναι υποχρεωμένη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει εγώ θα το πω λίγο πιο χαρακτηριστικά, τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με συγκεκριμένους κύκλους επιχειρηματικούς, οι οποίοι έχουν αυτές απαιτήσεις εδώ και χρόνια ,τις είχανε μάλιστα και οι Τροϊκανοί πολλές φορές και οι οποίες είχανε κατ΄ επανάληψη απορριφθεί.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά είναι απολύτως βέβαιο αυτό και θα το διαπιστώσουμε, γιατί δεν υπήρχε πιθανότητα αυτή τη στιγμή να ήταν προτεραιότητά να έρθει ένα εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει ξεσηκώσει εμάς .

Χθες στις πορείες που υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα 1000άδες άνθρωποι που βγήκαν δεν ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, δεν τους κατεβάσαμε εμείς, ήταν χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να κινητοποιηθούν και άλλοι με κάθε τρόπο να εκδηλώσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορούν να εκφραστούν την αντίδρασή τους ,γιατί είναι όλοι βέβαιοι ότι είναι μία Κυβέρνηση, η οποία πράγματι έχει βάλει στόχο το 8ωρο με όλες αυτές τις ρυθμίσεις περί ατομικής διευθέτησης.

1η απάντηση: Ακούσατε προηγουμένως την κα Σπυράκη μιλούσε και από πλευράς πολύ καλά έκανε για 1 Νομοσχέδιο προφανώς το γνωρίζει . Λοιπόν και την ακούσατε να μιλάει για ένα νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι εμείς δεν το γνωρίζουμε.

2η απάντηση, κύριε Παυλόπουλε, στο ερώτημα σας είναι η εξής:

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα νομοθετεί στη διάρκεια διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι απαράδεκτος ,να μην μπω ελεεινός. Εσείς πιστεύετε ότι δε θα γίνει και στο συγκεκριμένο σχέδιο αυτό που γίνεται σε όλα τα Νομοσχέδια μέχρι τώρα ;

Δηλαδή τι κάνουν μέχρι τώρα;

Εμφανίζουν αρχικά ένα νομοσχέδιο με 30 διάταξεις, με 30 άρθρα, το βγάζουν στη διαβούλευση, πηγαίνει ο κόσμος να σχολιάσει αυτά τα συγκεκριμένα άρθρα και στη Βουλή κατατίθεται νομοσχέδιο με 60 άρθρα.

Και θα δείτε ότι θα το κάνουν και τώρα, τα περισσότερα εκ των οποίων αλλάζουν το περιεχόμενο .

Για να ανταπαντήσω κι εγώ, αλλά να τελειώσω λέγοντας τι γίνεται και θα το δείτε ότι θα το κάνουν κι εδώ και θα ρθει την τελευταία μέρα μια σειρά από βροχή τροπολογιών μέσα στο Κοινοβούλιο που επίσης θα έχουν, ας το πούμε έτσι, τα άρθρα για την ταμπακιέρα.

Λοιπόν, ποιο νομοσχέδιο;

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ