Εφημερίδα Κοινωνική

Άσκηση ατυχήματος στο ναύσταθμο Κρήτης

 Breaking News

Άσκηση ατυχήματος στο ναύσταθμο Κρήτης
12 Μαΐου 2021

Άσκηση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο ναύσταθμο Κρήτης υπό τη διεύθυνση του συντονιστικού κέντρου του ναυστάθμου.

Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ των ειδικών καταστάσεων οι οποίες εξετάσθηκαν ήταν η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, η αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε παραβεβλημένο πολεμικό πλοίο, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης και η εκκένωση του οικισμού του ναυστάθμου Κρήτης και των εντός αυτού πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών δομών.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, την 5η ταξιαρχία Πεζικού (5η ΤΑΞΠΖ), την 115 πτέρυγα Μάχης, το ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης, την αστυνομική διεύθυνση Χανίων, το κεντρικό λιμεναρχείο Χανίων, την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων, το ΕΚΑΒ Χανίων, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας δήμου Χανίων, τον Ερυθρό Σταυρό Χανίων, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Χανίων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α) και την Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα Ναυτικού Οχυρού Χανίων (ΕΝΑΜΟΝΟΧ). Επιπλέον κατά την άσκηση χρησιμοποιήθηκαν μέσα τα οποία διετέθησαν αδαπάνως από τις εταιρείες GDL GELASAKIS και AIR SEA LAND/Χονδράκης.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής της διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), αντιναύαρχος Γ. Μπαμπλένης και ο διοικητής του ναυστάθμου αρχιπλοίαρχος Ι. Σαρρηγιάννης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ