Εφημερίδα Κοινωνική

Απεργία ΜΜΜ – Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο κέντρο

Απεργία ΜΜΜ – Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο κέντρο
06 Μαΐου 2021

Η 24ωρη απεργία σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Τραμ έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί πολλή αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Κατεχάκη, Συγγρού, Πειραιώς, λεωφόρος Ηλιουπόλεως και λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου είναι αυτή την ώρα δρόμοι απροσπέλαστοι.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω συγκέντρωσης, παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα οι: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας, οδός Πανεπιστημίου και λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη.

Η πρώτη συγκέντρωση της ημέρας ήταν αυτή του ΠΑΜΕ που πραγματοποιείται από τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετέχουν εργατικά κέντρα και συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό, από όλους τους κλάδους.

Στις 11:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Στην συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος, θα συμμετάσχουν και σωματεία εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά.

kinisidromoi-apergiammm-kinsi-botiliarisma

 

 

 

 

 

 

 

Ειδικότερα,

Κίνηση καταγράφεται από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα η λεωφόρος Κηφισίας, στο ρεύμα προς Άθήνα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ άκρως αυξημένη κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί και επί της Καλλιρόης.

Καθυστερήσεις καταγράφονται και επί της λεωφόρου Κατεχάκη στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ανοδικό ρεύμα της Συγγρού, από Συγγρού – ΦΙΞ.

Κίνηση και μποτιλιάρισμα καταγράφεται και στη λεωφόρο Μεσογείων, στη συμβολή της με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη λεωφόρο Αθηνών.

Το κέντρο της πόλης παραμένει απροσπέλαστο μέχρι και αυτή την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία για να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά, με τους Αθηναίους -τόσο λόγω των 24ωρων κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς στο πλαίσιο της απεργίας όσο και λόγω του «μποτιλιαρίσματος» που συνήθως δημιουργείται στους κεντρικούς δρόμους – να πρέπει να δείξουν μεγάλη υπομονή στις ώρες αιχμής στους δρόμους της Αθήνας.

kinisitora-kinisikedro-metro-tram-leoforeia-apergiammm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ