Εφημερίδα Κοινωνική

Αλλάζει όψη ο Κορυδαλλός

 Breaking News

Αλλάζει όψη ο Κορυδαλλός
13 Μαΐου 2021

*Του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη

Σχετικά με τη λίμνη που σχεδιάσαμε στο υπό κατασκευή πάρκο αναψυχής, σε χώρο που καταλάμβαναν οι Γυναικείες Φυλακές στον Κορυδαλλό.
Διαβάζω στο fb στη σελίδα »Πολίτες για τον Κορυδαλλό» διάφορα σχόλια στην σχετική ανάρτηση.
Θα ήθελα να τονίσω οτι τα μεγάλα έργα, που ως προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και ξεκίνησαμε τις εργασίες τους, όπως το κολυμβητήριο, το ειδικό δημοτικό σχολείο, την ανάπλαση των 88 στρεμμάτων και το πάρκο αναψυχής 10 στρεμμάτων σε χώρο που απελευθερώθηκε από τις Γυναικείες Φυλακές, αλλάζουν το περιβάλλον του Κορυδαλλού.
Σε συνδυασμο με την λειτουργία του ΜΕΤΡΟ δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Για το πάρκο αναψυχής των 10 στρεμμάτων και ειδικά τη λίμνη του μαζί με το πράσινο, τους πεζόδρομους και τα καθιστικά που θα τη περιβάλλουν διευκρινίζω τα εξης:
Η υδάτινη επιφάνεια (λίμνη) του πάρκου θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Κορυδαλλού.
Αντίστοιχη επιφάνεια, μεγαλύτερης έκτασης, στο Λεκανοπέδιο υπάρχει μόνο στο Πάρκο Τρίτσης.
Τις υδάτινες επιφάνειες στη χώρα μας απολαμβάνουν μόνο οι προνομιούχοι στις βίλες των οποίων υπάρχουν πισίνες, συντριβάνια κλπ.
Αυτές οι υδάτινες επιφάνειες σε χώρους αναψυχής υπάρχουν παντού σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, ακόμα και τις μικρότερες.
Εκτός της αισθητικής απόλαυσης, προσφερουν ηρεμία και δημιουργούν μικροκλίμα (δροσιά, θερμική άνεση κλπ) στις ασφυκτικές τσιμεντουπολεις που ζούμε… ειδικά με τους αλλεπάλληλους καύσωνες του καλοκαιριού.

Οσο για την ανησυχία σχετικα με το νερό ενημερώνω ότι προβλέψαμε στη μελέτη πλήρη ηλεκτρομηχανολογική εγκατασταση, η οποία θα φιλτράρει και θα χλωριώνει συνεχως το νερό, όπως γίνεται στις πισίνες.
Επομένως δεν θα υπάρχει πρόβλημα κουνουπιών κλπ.
Ας μην είμαστε μίζεροι.
Εχουμε όραμα και μας αξίζουν καλύτερες συνθήκες ζωής στις υποβαθμισμένες πόλεις μας.
Ας υπερασπιστούμε τους κοινόχρηστους χώρους και τον δημόσιο εξοπλισμό τους…


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ